Utorak, 23. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Evo kakav je u izgled usta morskog psa! Neman progutala kameru koja je sve snimila…VIDEO…

Najveći strah mnogih plivača, ili brčkaša, u moru je susret s velikom bijelom psinom. Ili bilo kojom drugom vrstom morskog psa. I dok se hrabro pridržavaju bove koja označava rub zone kupača znaju se prepričavati urbane legende kako je tamo negdje šezdesetih morski pas došao i pojeo jednu curu baš tu kod Crikvenice, ili je to bilo na Krku?

O tim morskim grabežljivcima snimani su i horor filmovi, a sam prizor uzdignute peraje negdje na pučini ne bi ostavio ravnodušnim niti najhrabrije. Ono što je mnogima najveći strah istraživač Dominik Fretz snimio je kamerom. Zastrašujuć video zorno prikazuje kako to izgleda kada bijela psina nešto (ili nekoga) proguta.

Programer Fretz radi za National Geographic, a njegov dron s podvodnom kamerom kojom snima u Pacifičkom oceanu poslužio je kao obrok jednoj bijeloj psini. Video je snimljen kod otoka Guadeloupe u Meksiku.

Kamera je nastavila snimati i unutar životinje, rezultat ove hrabre ekspedicije pokazuje morskog psa koji se zalijeće kroz morsku vodu prije nego što je progutao dron u jednom zalogaju.

Kamera je snimala i u ustima grabežljivca te se zorno vide mišići u ustima bijele psine. Na kraju je morski pas ispljunuo kameru i otplivao dalje . Kamera koju je koristio Fretz zove se Trident. A cijeli događaj ovaj istraživač opisao je i na svom blogu na National Geographicu.

“Morski psi su bili jako znatiželjni oko ROV-a (remotely operated underwater vehicle, podvodno vozilo na daljinsko upravljanje). Zapravo, jedan je bio toliko znatiželjan da je pokušao zagristi Trident. Čini se kako ipak Tridenti nisu ukusni morskim psima te ga je odmah ispljunuo”, opisao je.

Kamera je prošla bez većih oštećenja, tek s nekoliko ogrebotina. “Morski pas je dobro također, otišao je svojim poslom i vratio se još nekoliko puta”, zaključio je Fretz.

Velike bijele psine svake godine se okupljaju oko Guadeloupea kako bi se hranili tunom i morskim slonovima. Morski psi zaštićeni su zakonom u Meksiku te se službenici nacionalnog parka ponašaju kao promatrači s ekoturističkih brodova. Znanstvenici proučavaju ove životinje, kako bi pomogli u očuvanju njihovih okupljališta.

E.K.

 

Najnovije

Penava: Spremni na sastavljanje većine, na oporbu, ali i na nove izbore

Screenshot: HRT   Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava izjavio je na konferenciji za novinare da je DP spreman na formiranje vlasti, na četiri godine u oporbi,...

Imamo braniteljsku Hrvatsku

Piše: glavni urednik Vlado Kolak   Hrvatske kockice se polako slažu. Kao što smo u nogometu složili ekipu vatrenih koje uz nogometno znanje resi i ljubav...

IDS okupio neobičnu koaliciju za EU izbore

Foto:Običan.info   IDS-ov europarlamentarac Valter Flego potvrdio je u ponedjeljak Hini da su okupili blok centrističkih stranaka, uz potporu nacionalnih manjina, koji će zajednički nastupiti na...

Rusija upozorava Europu: ako nam uzmete imovinu, odgovor će boljeti

Foto:Pixabay   Saveznica predsjednika Vladimira Putina upozorila je u utorak Europu da je Rusija već napisala zakon za odmazdu ako Zapad zaplijeni gotovo 300 milijardi dolara...

Evo Milanoviću šanse suprotstaviti se Plenkoviću!?

Najava predsjednika HDZa kako će predvoditi listu za Europarlamentarne izbore potez je lidera koji pršti opravdanim samopouzdanjem i pojačava osjećaj pobjedničke atmosfere u stranci!   Svaka...