Evo što je za Braniteljski portal rekao hrvatski branitelj i dragovoljac domovinskog rata pravoslavne vjeroispovijesti…

Zašto ni dan danas Pupovac i ostali ne spominju nas pravoslavce koji smo branili Hrvatsku od velikosrpskog agresora?...

Goran Macura, Hrvat pravoslavne vjeroispovijesti, inače dragovoljac obrambenog domovinskog rata kao i još preko deset tisuća pravoslavaca (10.000) koji su branili hrvatsku od velikosrpskog agresora, danas ni sekunde ne dvoji da je postupio potpuno ispravno kada je stao u obranu svoje domovine Hrvatske u navali od velikosrpskog agresora za kojega ovaj dragovoljac obrambenog domovinskog rata i pripadnik 113 šibenske brigade ima samo riječi pokude i nije mu jasno da se Milorad Pupovac i Boris Milošević ponašaju na način kako se ponašaju. Ja sam Hrvat pravoslavne vjeroispovijesti i branio sam svoju domovinu kao i veliki broj hrvatskih pravoslavaca, kaže nam Macura, ogorčen na razne pokušaje manipuliranja sa srbima u Hrvatskoj na način kako to radi Pupovac , a sad i Boris Milošević…

Nisam nikada bio pobornikom nikakvih nevojničkih ponašanja niti opravdavam ni jedan počinjeni ratni zločin, kaže.

Nije mi jasno da hrvatske vlasti kojima smo mi hrvatski branitelji osigurali udobne fotelje našom krvlju i žrtvama, padaju na ovako prozirne igre Pupovca i njegovih produženih ruku.

Ja najbolje znadem kakav sam tretman u domovinskom ratu imao od moje braće Hrvata

Nikada mi nitko nije rekao ni jednu krivu riječ. Bio sam potpuno ravnopravan sa svim braniteljima bez razlike koje su nacionalnosti. Danas nemam nikakvih problema, a mržnja koju nameću Boris Milošević i Pupovac je samo još jedna u nizu manipulacija SDSS koji su navukli i našeg ministra hrvatskih branitelja u igre kojima on možda “politički i “intelektualno nije dorastao, pa ne shvaća kako ga rastežu po ovakvim komemoracijama. Zamislite samo koliko Hrvatska ima Grubora. Pa mogli bi svaki dan održavati komemoracije za naše civile Hrvate i sve druge koje su pobili srpski agresori i četnici kaže Macura.

Trebam li još išta reči osim da sam bio zapovjednik voda-računač. Komu se još daje tako veliko povjerenje koje sam ja kao pravoslavac i branitelj imao uz kodne karte i šifrarnike i odgovarao za trideset mladića hrvatskih branitelja?

Zašto ni dan danas Pupovac i ostali ne spominju nas pravoslavce koji smo branili Hrvatsku od velikosrpskog agresora?

Evo moje današnje objave o obljetnici srpske agresije na Vukovar, na koju su nažalost svi zaboravili…

T.H.