Evo tko i zašto provodi hajku o broju novopristiglih braniteljskih zahtjeva za priznanje statusa HRVI…

Nije to ništa novo i čudno za portale koji žive od propagiranja hrvatofobije koristeći svaku moguću informaciju za bezočan napad na branitelje, crkvu, vjernike, Hercegovce..., ali i na samu Hrvatsku s čijim se postojanjem nisu nikada ni pomirili...

Nije to ništa novo i čudno za portale koji žive od propagiranja hrvatofobije koristeći svaku moguću informaciju za bezočan napad na branitelje, crkvu, vjernike, Hercegovce..., ali i na samu Hrvatsku s čijim se postojanjem nisu nikada ni pomirili.

Nakon objave službene informacije o broju pristiglih zahtjeva za priznanje statusa HRVI, na pojedinim portalima provodi se hajka na branitelje  iznošenjem neistina i     poluinformacija u cilju daljnjeg i sustavnog napada na Domovinski rat

Nakon što je Ministarstvo hrvatskih branitelja iznijelo službeni podatak o broju novo pristiglih zahtjeva za priznavanje statusa HRVI, dežurni trovači hrvatskog medijskog prostora na pojedinim portalima pokrenuli su, služeći se najprimitivnijim  načinima vrijeđanja i podcjenjivanja,  neviđenu hajku na hrvatske branitelje. Nitko od njih nije raščlanio podatke, kako bi čitatelji mogli vidjeti  razloge povećanog broja zahtjeva, već su krenuli, na već ranije  viđen način, obračun s braniteljima ne izbjegavajući ni teške uvrede.

Nije to ništa novo i čudno za portale koji  žive od propagiranja hrvatofobije koristeći svaku moguću informaciju za bezočan napad na branitelje, crkvu, vjernike, Hercegovce…, ali i na samu Hrvatsku s čijim se postojanjem  nisu nikada ni pomirili.

Ministar Medved je uoči današnje sjednice Vlade izjavio kako nije iznenađen brojkom od 8490 osoba koliko ih je u posljednjih pet mjeseci zatražilo status ratnog vojnog invalida što je objasnio podatkom od 7000 zahtjeva koji su postojali i ranije, prije usvajanja novog Zakona o braniteljima, ali su bili  odbijeni u prethodnom razdoblju.

“Tako velik broj zahtjeva posljedica je zakonske zapreke proteklih dvanaest godina kada se status HRVi-a nije mogao ostvariti na osnovi bolesti kao posljedice sudjelovanja u obrani suvereniteta Hrvatske. U tom razdoblju odbijeno je 7000 zahtjeva branitelja” izjavio je ministar Medved i time odbacio informacije o povećanom broju zahtjeva izazvanih novim Zakonom. “Činjenica da je u prošloj godini umrlo 3570 branitelja, od kojih njih 3000 nije imalo status HRVI-a, jasno pokazuje,  da se nešto moralo učiniti zbog visokog pobola branitelja” rekao je Medved.

Ovakvi napadi na branitelje na tim portalima imaju sasvim drugu svrhu od onih naznačenih strahova za opterećenje proračuna, već su u interesu stalnog podgrijavanja teze kako nam rat i nije trebao, da su branitelji opterećenje hrvatskom narodu kako financijski tako i moralno, da se rat mogao izbjeći, teza o dogovorenom ratu, da smo i sami krivi za rat i raspad Jugoslavije, kao i mnogih drugih teza koje izlaze iz jedne zajedničke kuhinje koja želi izjednačiti odgovornost i proglasiti ga građanskim ratom u čemu sudjeluju i neke nazovi hrvatske političke elite.

Zadnji medijski napadi, najprije na ministra obrane Krstičevića i njegovo tobožnje prepisivanje završnog rada na uglednoj američkoj ratnoj školi koji je demantirala i sama škola primajući ga u kuću slavnih, a potom i na ministra branitelja Medveda koji je eto “zaposlio sina za vozača”, pokazuje koliko su daleko spremni ići u napadu na pojedince i institucije hrvatske države forsirajući nepostojeće afere.

Nisu oni slučajno odabrani, jer kao pripadnici i visoki zapovjednici pobjedničke vojske su i te kako zanimljivi za medijski obračun zbog svoje uloge u Domovinskom ratu, koji je i ostvario samostalnu Hrvatsku državu, s čijom se opstojnošću ideolozi ovakvih napada ne mire lako i ne odustaju od daljnjih aktivnosti, kako bi se stvarala atmosfera nepovjerenja prema hrvatskim braniteljima prozivajući ih faksifikatorima, kriminalcima, uzurpatorima, neškolovanima, agresorima i zločincima. I zbog toga je ministar Krstičević u pravu kada govori o hibridnom ratu čiji su i ovakvi medijski članci dio njega, a proizlaze iz kuhinja protivnika Hrvatske države.

Zbog toga i ove orkestrirane napade, nakon iznošenja službenih podataka o broju novozaprimljenih zahtjeva za priznanje statusa HRVI, treba gledati u tom kontekstu daljnjeg iniciranja razdora među braniteljima i njihovo stigmatiziranje među narodom okrivljujući ih za stalno traženje nekih prava koje opterećuju državni proračun, a time i narod koji uistinu živi teško.

Stalno se na tim portalima inzistira na 500 000 branitelja i pokušava provući laž da svi “uživaju” u  viso kim invalidskim mirovinama, da im se djeca upisuju na škole i fakultete preko reda, da im djeca imaju prednost pri zapošljavanju, da primaju razne financijske dodatke iako je istina drugačija i puno nepovoljnija za veliku većinu branitelja. Ali zato nigdje nema informacije da branitelji umiru u prosjeku s 51 godinom starosti, te da ih je samo prošle godine umrlo 3750 što je danas potvrdio i ministar Medved.

Branitelji će i dalje biti pod posebnim fokusom tih lijevo liberalnih portala i medija, te je neophodna pravovremena reakcija Ministarstva branitelja sa realnim podacima i objašnjenjima kako bi se preduhitrilo stvaranje lažnih afera oko “prava” hrvatskih branitelja, te onemogućilo instrumentaliziranje podataka u svrhu stvaranja negodovanja hrvatskog naroda.

Jozo Ribičić-Brigadir u miru

Comments are closed.