Fakultet na kojem je Bandić diplomirao jednoglasno protiv njegovog počasnog doktorata!

Nakon Filozofskog, Prirodoslovno-matematičkog, Pravnog i Arhitektonskog fakulteta, i peta je sastavnica Sveučilišta u Zagrebu izglasala svoje protivljenje inicijativi dodjele počasnog doktorata Milanu Bandiću...

Fakultet Političkih Znanosti srednja.hr
Nakon Filozofskog, Prirodoslovno-matematičkog, Pravnog i Arhitektonskog fakulteta, i peta je sastavnica Sveučilišta u Zagrebu izglasala svoje protivljenje inicijativi dodjele počasnog doktorata Milanu Bandiću. Dosta znakovito, učinilo je to danas Vijeće Fakulteta političkih znanosti, fakulteta na kojem je Bandić nekoć diplomirao. Svoju odluku Vijeće je donijelo jednoglasno. U nastavku pročitajte i zaključak Vijeća FPZG-a…

I peta sastavnica Sveučilišta u Zagrebu izglasala je svoje protivljenje počasnom doktoratu gradonačelniku Milanu Bandiću. Fakultet političkih znanosti učinio je to jutros na izvanrednoj sjednici Vijeća, a u svojoj odluci, Vijeće je bilo jednoglasno.

– Fakultetsko vijeće Fakulteta političkih znanosti protivi se prijedlogu dodjele počasnog doktorata gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću. Fakultetsko vijeće smatra neprimjerenim da se ovo visoko priznanje dodjeljuje aktivnim političarima, a pogotovo smatra neprimjerenim da se ono dodjeljuje zbog ulaganja proračunskog novca u razvoj i izgradnju javnih institucija. Dodjela počasnog doktorata na temelju tog kriterija predstavljala bi loš presedan koji banalizira tu vrijednu titulu, šalje krivu poruku i dovodi u pitanje ugled Sveučilišta u Zagrebu, stoji u zaključku Vijeća FPZG-a.

Ovime se FPZG pridružuje Filozofskom, PMF-u, Pravnom fakultetu i Arhitektonskom fakultetu, čija su vijeća već donijela ovakve zaključke. Trećina članova Vijeća Muzičke akademije još je krajem prošloga tjedna podnijela zahtjev za sazivanjem izvanredne sjednice i trenutačno se čeka odluka o terminu te sjednice.

Spomenimo i kako današnjoj sjednici Vijeća FPZG-a nije prisustvovala bivša dekanica u dva mandata Lidija Kos Stanišić, sada pomoćnica rektora za interno komuniciranje i sveučilišne medije. Osim toga, Kos Stanišić je ujedno i članica sveučilišnog stručnog povjerenstva koje donosi mišljenje o dodjeli počasnog doktorata Milanu Bandiću.

Nadopuna teksta, 11:22

Odluka Vijeća FPZG-a donesena je uz jedan suzdržan glas i to zbog, kako je navedeno, preblagog teksta zaključka.

__________________________________

Više o ovoj temi čitajte u nastavku: OVDJE

/srednja.hr

Comments are closed.