FIFA odabrala 13 sudaca koji će pregledavati video analizu i rješavati sporne situacije

Među 13 izabranih je nekoliko sudaca koji su sudili utakmice Lige prvaka ove sezone...

Foto/AFP

FIFA je danas na svojim službenim stranicama objavila da je izabrala 13 sudaca koji će na Svjetskom prvenstvu u Rusiji biti asistenti za video analizu, a najviše ih je, njih devet, iz UEFA-e, trojica su iz Južne Amerike, a jedan dolazi iz Azije…

FIFA navodi kako će ti suci raditi “jedino u VAR-u”, odnosno da će u skupinama po četiri pregledavati potencijalno sporne situacije na svakoj od 64 utakmice.

Među 13 izabranih je nekoliko sudaca koji su sudili utakmice Lige prvaka ove sezone. To su trojica Talijana i dvojica Nijemaca koji su ove sezone u domaćim ligama već radili na istim funkcijama. Ni među VAR sucima, kao ni među glavnima, neće biti predstavnika Engleske. Svjetsko prvenstvo u Rusiji se održava od 14. lipnja do 15. srpnja.

FIFA je objasnila da su 13-orica odabrani na temelju svojih prethodnih iskustava u nacionalnim i kontinentalnim natjecanjima kao i prema procjenama koje su dobili na brojnim pripremnim seminarima.

 Suci za video analize spornih situacija za Svjetsko prvenstvo 2018:

– Azija: Abdulrahman Al Jassim (Katar);

– Europa: Bastian Dankert (Njemačka), Danny Makkelie (Nizozemska), Artur Dias Soares (Portugal), Daniele Orsato (Italija), Pawel Gil (Poljska), Paolo Valeri (Italija), Massimiliano Irrati (Italija), Felix Wayer (Njemačka ) Tiago Bruno Lopes Martins (Portugal);

– Južna Amerika: Wilton Sampaio (Brazil), Gery Vargas (Bolivija), Mauro Vigliano (Argentina).H

D.J.