FOTO 112.brigada osvojila braniteljski turnir u Benkovcu…

Na kraju su dodijeljeni i vrijedni pokali i zahvalnice najuspješnijim ekipama i pojedincima...

FOTO-112.brigada
FOTO-112.brigada

Nije to bio nikakav prestiž, to je bilo iznimno druženje hrvatskih branitelja u Benkovcu. Naime i ove je godine UHDDR-a Benkovac u subotu,17.kolovoza, uspješno organizirala već 8.Tradicionalni malonogometni turnir braniteljskih udruga Zadarske županije…

Po prekrasnom vremenu turnir je igran na dijelu Gradskog nogometnog stadiona HNK Velebita u Benkovcu koji je, inače u fazi renoviranja, budući da je nedavno ugrađen sustav navodnjavanje prskalicama, navođen elektronskim putem. Kao što su pokazali svoje zajedništvo u Domovinskom ratu, tako su branitelji okupljeni u sastavima 8 ekipa, pokazali zajedništvo i na sportskom polju. Prije toga obavili su, zajedno s najvišim predstavnicima Grada Benkovca, dužnu zadaću odavanja počasti svim poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, pred spomen obilježjem na Trgu dr. Franje Tuđmana.

Tijekom postrojavanja ekipa na benkovačkom stadionu, sve sudionike pozdravio je, u ime organizatora predsjednik UHDDR-a Benkovac Nediljko Genda, rekavši kako je iznimno ponosan što se već 8 godina događa zjaedništvo braniteljskih udruga i na sportskom terenu u Benkovcu. U ime domaćina i organizatora svima je izrazio toplu dobrodošlicu i ugodan sportski dan. Nakon Gende pozdravne je riječi uputio i Dario Duić, tajnik UHDDR-a RH. On je također naglasio kako su hrvatski branitelji itekako zaslužni za sve ovo što danas imamo, pa je njihovo zajedništvo ocijenio kako dobar primjer koji bi  trebali slijediti i svi ostali. Danas je sve više onih koji omalovažavaju hrvatske branitelje, a samim tim i njihove zasluge u Domovinskom ratu, no to su oni koji nikad nisu ni voljeli Hrvatsku, niti je danas vole, pa pokušavaju na sve moguće načine obezvrijediti i ulogu branitelja i instituciju Domovinskog rata.-Hrvatski branitelji, vi ste ponos i dika hrvatskoga naroda i nikada i ni pred kim nemojte pognuti glavu, naglasio je Duić. I gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić imao je lijepu riječ za hrvatske branitelje rekavši kako je Grad Benkovac uvijek pružao potporu ne samo braniteljskoj populaciji nego i svim drugim događanjima i obilježjima koji su vezani za noviju hrvatsku povijest. Gradonačelnik Bulić je ujedno proglasio otvorenim braniteljski turnir u Benkovcu.

Ekipe su bile raspoređene u dvije skupine. Prvu su činili: USPDR Poskoci, Grad Benkovac, UHDDR Benkovac i VOMP Tenkisti, dok su u drugoj skupini bili: Udruga 112.brigade, URVDR 4.GBR, URVDR Tigrovi i UHRVDR 9.GBR Vukovi. Nakon razigravanja i 20-minutnih utakmica koje su odigrale ekipe po skupinama svaka sa svakom u samu završnicu turnira plasirali su se Vukovi, Poskoci, 112.brigada i benkovačka UHDDR-a. Tako su u utakmici za treće mjesto snage odmjerile ekipe: UHRVDR 9.GBR Vukovi i UHDDR-a Benkovac. Nakon uzbudljivih i neizvjesnih 20 minuta pobijedili su UHDDR-ovci rezultatom 2:1.

Za Vukove su nastupili: Milan Orešković, Dalibor Klobučar cap., Zoran Bilaver, Stipe Dević, Ante Marić, Davor Števanja, Robert Šimunović, Srećko Katuša, Petar Čumurđić.

Za UHDDR-a Benkovac igrali su: Elvis Čulina, Nediljko Genda, Željko Radaš, Dalibor Mamić, Lenko Petrić, Ante Mijić Šole, Anto Knežević Žaga.

U finalu su se sastali Poskoci i 112.brigada. U također zanimljivoj i neizvjesnoj utakmici nakon 20 minuta nije bilo pobjednika, završeno je 1:1, pa se pristupilo izvođenju penala. u tom ruletu spretniji i sretniji su bili igrači 112.brigade pa je na kraju rezultat glasio 4:3 u njihovu korist, te su na taj način osvojili ovogodišnji Tradicionalni malonogometni trurnir braniteljskih udruga Zadarske županije u Benkovcu.

Za Poskoke su igrali: Ante Jerak, Saša Pelaić, Mario Dejanović, Nenad Župan, Marin Miletić, Antonio Bačić.

Za ekipu 112.brigade igrali su: Zoran Čerina,Jure Čulina, Neno Marinović,Marin Čulina, Zdravko Jukić,Stipe Baždarić,Stipe Prtenjača, Ivica Margarin.

Na kraju su dodijeljeni i vrijedni pokali i zahvalnice najuspješnijim ekipama i pojedincima. Osim ekipa koje su bile najuspješnije i već su spomenute, najbolji vratar turnira bio je Ante Jerak iz Poskoka, najbolji strijelac Ante Mijić Šole iz UHDDR-a Benkovac, dok je najbolji igrač turnira Saša Pelaić iz Poskoka. Spomenuli smo već kako se ovaj turnir ne igra za neki posebni prestiž, no to ne znači da se na travnjaku ne događaju iskrice i napetosti, no sve u duhu prepoznatljivog zajedništva i prijateljstva među hrvatskim braniteljima, danas pripadnika časnih udruga prositeklih iz Domovinskog rata i naravno njihovih ekipa na sportskom, ovoga puta nogometnom polju. I ovoga su puta pokazali da zjedništvo čini čuda i kamo sreće, kao što je tajnik UHDDR-a RH Darko Duić kazao, da se na to ugledaju i svi ostali pripadnici i segmenti našega društva. Domaćin i organizator se potrudio da cijelo vrijeme svi sudionici i gosti, te posjetitelji imaju okrijepu. Tako je vrijedni cheef Dene pripremio izvrsno ukusne fažole, a Mile Marić lignje na 101 način. Onih sto bilo je dobro no onaj jedan malo žilav, no to pripisujemo umoru. Ako je suditi po svemu i drugi će hrvatski branitelji htjeti doći do godine na turnir. Dobro došli, poručuje glavni u organizaciji Nediljko Genda.

Autor / Mihovil Mijo Brkić