FOTO Aleja hrvatskih branitelja u Karlovcu dobila nastavak – otvoreno 65 novih spomen obilježja u čast ratnim postrojbama iz cijele Hrvatske

Na drugom dijelu Aleje postavljeno je 65 novih spomen obilježja u čast postrojbama iz cijele Hrvatske. Uz svako spomen obilježje, zasađena su stabla uz pomoć učenika Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac...

Udruga veterana satnije Rebels danas je organizirala otvaranje Aleje hrvatskih branitelja 2

Tajnik Udruge veterana satnije Rebels Nikola Alić istaknuo kako je cilj projekta da se drugim dijelom Aleje spoji Grad Karlovac s Muzejom Domovinskog rata Turanj, u spomen na borbu koja se vodila na tom dijelu Karlovca.

U organizaciji Udruge veterana satnije Rebels svečano je otvoren drugi dio Aleje hrvatskih branitelja u Karlovcu, i to postavljanjem 65 novih spomen obilježja u čast postrojbama iz cijele Hrvatske. Uz svako spomen obilježje, zasađena su stabla uz pomoć učenika Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac.

To je prigodom tajnik Udruge veterana satnije Rebels Nikola Alić istaknuo kako je cilj projekta da se drugim dijelom Aleje spoji Grad Karlovac s Muzejom Domovinskog rata Turanj, u spomen na borbu koja se vodila na tom dijelu Karlovca. Zahvalio se Gradu Karlovcu i Karlovačkoj županiji koji su godinama podržavali ovu ideju i financijski pomogli kako bi se ona i ostvarila.

Aleja 2 nastavak je Aleje 1 i nalazi se na križanju Ulice Marka Mušnjaka s Ulicom Udbinja…

Prvi dio je svečano otvoren 2015. godine te su na tom dijelu postavljena 32 spomen obilježja za svaku postrojbu Grada Karlovca i Karlovačke županije koje su branile Karlovac tijekom Domovinskog rata. Tada je postavljen i spomenik u čast svim postrojbama koje su branile Karlovačku županiju, a sredstvima Ministarstva branitelja oslikani su stupovi nadvožnjaka scenama iz Domovinskog rata.

Na drugom dijelu Aleje postavljeno je 65 novih spomen obilježja u čast postrojbama iz cijele Hrvatske. Uz svako spomen obilježje, zasađena su stabla uz pomoć učenika Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac.

Tajnik Udruge veterana satnije Rebels Nikola Alić i istaknuo kako je cilj projekta da se drugim dijelom Aleje spoji Grad Karlovac s Muzejom Domovinskog rata Turanj, u spomen na borbu koja se vodila na tom dijelu Karlovca. Zahvalio se Gradu Karlovcu i Karlovačkoj županiji koji su godinama podržavali ovu ideju i financijski pomogli kako bi se ona i ostvarila.

Gradonačelnik Grada Karlovca je istaknuo kako preko mostova, Aleje hrvatskih branitelja te Muzeja Domovinskog rata na Turnju možemo prikazati pravu i važnu simboliku Grada Karlovca u obrani Republike Hrvatske. Srž postavljenih spomen obilježja je da su nastali idejom hrvatskih branitelja, čime je iskazana njihova važnost i vrijednost, donosi radiomreznica.

Uz molitvu koju su predvodili pater Vito i vlč. Duje, kraj programa simbolično su obilježili i navijači Bad Blue Boysa i Gademza paljenjem baklji.

G.S.