(FOTO) Dječaci spašeni iz tajlandske špilje izašli iz bolnice…Svi su u dobrom zdravstvenom stanju…

Svi su spašeni u operaciji koju je vodila tajlandska vojska i međunarodni tim speleoloških ronilaca, što je izazvalo radost i olakšanje u cijelom svijetu...

Dvanaest dječaka i njihov nogometni trener, koji su spašeni iz poplavljene špilje na sjeveru Tajlanda, izašli su iz bolnice, javlja BBC u srijedu…

Oni su od prošlog tjedna bili u klinici Chiang Rai otkad su izvučeni iz kompleksa špilja Tham Luang.

Foto/Epa

Dječaci će se tijekom dana pojaviti prvi put u javnosti na tiskovnoj konferenciji i odgovarati na pitanja o tome što su proživjeli.

Nakon toga vratit će se kući svojim obiteljima.

Posljednja skupina koju je činilo dvanaest članova nogometnog tima “Veprići” i njihov dvadesetpetogodišnji trener, iz špilje je sigurno izvučena prošli utorak navečer čime je okončana trodnevna operacija dramatičnog spašavanja nakon više od dva tjedna neizvjesnosti.

Dječaci u dobi od jedanaest do 16 godina te njihov 25-godišnji trener planirali su istražiti kompleks špilja na sjeveru Tajlanda, sat vremena nakon treninga 23. lipnja.

No, monsunske kiše poplavile su prolaze, pa su ostali zatočeni sve dok ih dvojica britanskih ronilaca nisu otkrila 2. srpnja.

Vrlo zatjevno izvlačanje dječaka zarobljenih u špilji pratio je cijeli svijet i sa svih strana su pristizale ekipe koje su nudole stručnu pomoć. Na kraju se srećom sve dobro završilo za dječake i njihovog trenera koji su nakon duge borbe izvučeni iz špilje i hospitalizirani. kako se doznaje , svi su u odličnom zdravstvenom stanju.

Svi su spašeni u operaciji koju je vodila tajlandska vojska i međunarodni tim speleoloških ronilaca, što je izazvalo radost i olakšanje u cijelom svijetu koji je s velikom pozornošću pratio ovaj nemili događaj.

H.H.