FOTO – EKSKLUZIVNO! BANDIĆ I GRAD ZAGREB ISPARCELIZIRALI GRAČANI DOLJE BEZ NAZOČNOSTI VLASNIKA- PONOVO SE GRADI TRAMVAJSKO OKRETIŠTE U KOJE JE PRIJE GODINU DANA UTROŠENO 24 MILIJUNA KUNA…

"KOJIM INTERESNIM SKUPINAMA POGODUJE GRAD ZAGREB"?...

situacija-parcele gračansko dolje-foto-Braniteljski portal

EKSKLUZIVNO: BANDIĆ I GRAD ZAGREB ISPARCELIZIRALI GRAČANI DOLJE BEZ NAZOČNOSTI VLASNIKA-“KOJIM INTERESNIM SKUPINAMA POGODUJE GRAD ZAGREB”!?

Ovo što radi Grad Zagreb na čelu sa Milanom Bandićem je prevršilo svaku mjeru…

Naime, Grad Zagreb je tek prije godinu i pol dana investirao novac poreskih obveznika tj građana u novo okretište tramvaja u Gračani Dolju, da bi sad navodno ponovo započeo raditi, po drugi put, isto to okretište, što se vidi iz geo nacrta , nakon što je netom dovršeno novo , a u isto je već utrošeno 24.milijuna kn,poreskih obveznika. Da su se apetiti Milana Bandića i nekih “interesnih skupina”!? koje će po svemu sudeći, navodno za mali novac dobiti već isparcelizirano zemljište (oko 5000m2), bez znanja skoro svih vlasnika zemljišta, koja se nalaze oko i uz novo ucrtano okretište u samoj blizini mjesta gdje će se graditi Bandićeva nova žicara, o čemu je Braniteljski portal već pisao, graniči sa nečim što po svemu sudeći zadire u sfere onog o čemu bi se trebala možebitno zainteresirati i državna tijela poput policije, DORH-a, USKOK-a i PNUSKOK-a.

Varaždinska tvrtka GeoKol dobila posao od 300 milijuna kuna na izgradnji žičare koja će opet voziti na Sljeme…Ova tvrtka specijalizirana za geotehničke radove ovih dana trebala bi dovršiti ugovorene radove na Sljemenu, dok će cijela žičara biti gotova na proljeće iduće godine, nakon što strani izvođači postave stupove i 84 gondole s po deset mjesta. Pristupne ceste do okretišta tramvaja Dolje u Gračanskom Dolju, odakle kreće nova sljemenska žičara za čije će se potrebe izgraditi i podzemna garaža, već su dovršene, što je bitno kod ovakvih projekata, navode varazdinske-vijesti

Neshvatljivo je kako se Grad zagreb “bahato razbaciva” novcem hrvatskih građana , a sve u cilju kako bi navodno “udovoljio svojim kumovima i ostalima””!? koji su već spremni i spremno čekaju da se ova parcelizacija ozakoni i postane službena, pa da oni ova naša zemljišta dobiju po niskim cijenama i tu sagrade ugostiteljske objekte ili što već, kaže ogorčeno vlasnik jedne parcele. Nemoguće je da ja dobijem poziv da dođem na parcelizaciju svog zemljišta u 13 sati a parcele su već u 10 sati ujutro isparcelizirane. Eto samo ovaj detalj je jasan znak da tu nešto ne štima i da nije transparentno, kaže.

Ovo što Bandić radi je strašno, kao da mu je to sve ćaćino , a ne naše privatno, kaže rezignirano vlasnik jedne od brojnih (71)parcela (ime poznato Braniteljskom portalu!)Nećemo mu dozvoliti da on svojata naša zemljišta i naše parcele i na njima se netko bogati, ne samo on već svi , lakomoguće  “već predviđeni budući vlasnici”. A što se tiče samog okretišta tramvaja, Bandić i Grad Zagreb je godinu i pol dana prije napravio potpuno novo okretište tramvaja za koje se potrošilo 24 milijuna kn,. a  koje sad želi rušiti i raditi opet isto novo i ponovo trošiti ogroman novac. Što bi to trebalo biti već “kriminal”!? i bacanje našeg novca u vjetar a trpanja opet našeg novca ponovo u “nečije džepove”!? kaže. Ovo je nevjerovatno, toga ima samo u Hrvatskoj.Grad Zagreb je samo prije godinu i pol dana utrošio vrtoglavih 24 milijuna kuna za rekonstrukciju tramvajske pruge i okretišta tramvaja Gračani Dolje, što je jako dobro vidljivo na ovom linku http://www.zagrebancija.com/od-mihaljevca-do-sljemenskog-tunela-za-8-minuta/ .

Tada je gradonačelnik Bandić izjavio;

– Ovo je prva faza jer ljude treba kvalitetno “prebaciti” s Mihaljevca do Dolja. Stara “ljepotica je otišla u mirovinu”, a zamijenit ćemo je modernom s najnovijim dostignućima i najvišim standardima u Europi. Čekamo odluku komisije za žalbe. Dvije tvrtke, Doppelmayr i Leitner, su konkurirale. Jedna je uložila žalbu, a kad to bude gotovo, počinjemo “delati”. Stara trasa žičare je uklonjena, obići ćemo je za 10 do 15 dana – izjavio je tada (3.kolovoza 2017 godine) zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

– Namjerno nismo žurili jer nismo htjeli raditi na uštrb kvalitete – pojasnio je Bandić eventualne nedostatke koji će biti uklonjeni u narednih mjesec dana.

– Produljit ćemo pločnike stajališta. Trebale su građevinske dozvole da se to “popegla”. Kad tramvaj stane, svi će izlaziti na pločnik, a neće zagaziti na zemlju – tvrdio je tada Milan Bandić.U svakom slučaju-Rekonstrukcija tramvajske pruge u duljini od preko 5 kilometara trajala je šest mjeseci, a to je Grad platio 24 milijuna kuna, i sad bi Bandić navodno sve ponovio.

(FOTO)EKSKLUZIVNO: MASOVNA GROBNICA- “Milan Bandić “besćutno skriva i uklanja kosti pobijenih Hrvata”kako bi podigao najskuplju žičaru na svijetu”!?…

Jednako tako,  Zagreb i Ministarstvo hrvatskih branitelja su na ovim površinama vršili iskope, i kad su došli do masovne grobnice izvadili su navodno samo nekoliko kostiju kako bi javnosti zamaglili stvar!?- i dali u javnost.Policija je ogradila iskope, navodno kako se ne bi kojim slučajem moglo vidjeti sve što se nalazi u zemlji, a nalazi se preko 700 ubijenih Hrvata.

Tada su to odnijeli na patologiju, a rupe su zatrpali i neke već navodno zabetonirali kako bi se eventualno prikrili zločini partizana koji su upravo tu gdje Bandić sve ovo radi partizani pobili i zatrpali  783 likvidiranih Hrvata.Ta grobišta ili masovne grobnice će se na kraju prekriti betonom i asfaltom, tako da sve to padne u zaborav. Bandić tada zasigurno neće ponovo kopati, kao što ponovo radi novo okretište tramvaja koje je tek prošle godine dovršeno za kojeg je utrošeno 24 milijuna kn. i sad opet “nanovo po istom”!?. To su “mutna posla” kojima se institucije mogu pozabaviti, kaže. S razlogom se nameće pitanje; Komu smeta istina?…Moguće i zbog tog što nekom ne odgovara prava istina?TKO JE ZAUSTAVIO ISKOPE I ISTINU?Stravična pozadina grobnice u Gračanima:

Dvadeset jama s najmanje 783 žrtve.

Na istom tom području masovnih grobišta prije nešto više od godinu dana , bili su i Ministar hrvatskih branitelja Medved i njegov pomoćnik Sučić koji su dolazili nadgledati iskope koji su brzo zatrpani.

Tada, ravno prije godinu dana slušali smo i današnjeg ministra hrvatskih branitelja Medveda i još neke koji su na sva usta tvrdili hrvatskoj javnosti da će se sa iskopavanjem nastaviti. Ali!?…Nekom je očito jako smetalo da se iskopi nastave, moguće Ministru Medvedu ne!?- te da se sve pobijene žrtve, redom Hrvati -možda zatrpaju betonom i asfaltom a sve zbog nečijih megalomanskih projekata i prohtjeva, kao i zaštite partizanskog zločina počinjenog nad nedužnim i nenaoružanim ljudima.

Sramotno, poražavajuće i ponižavajuće za sve pobijene i njihove obitelji. Jesu li nečiji materijalni interesi preovladali i zatomili istinu? Za tu istinu postoje i živi svjedoci koje je kontaktirao Braniteljsko portal i sve što je prije napisano je ono što je taj živi svjedok J.T. posvjedočio (ime poznato Braniteljskom portalu). Točne lokacije grobišta se jako dobro znaju, kazao je- kao i broj ljudi koje su likvidirali partizani i zatrpali u te masovne grobnice, rekao je svjedok. Nadalje je rekao, a ovo što sad ovi rade i glume da kopaju je samo kozmetika, kako bi se zavarala hrvatska javnost, sve će oni to brzo zatrpati (što se i dogodilo) i kao da ništa nije ni bilo, kazao je živući svjedok za Braniteljski portal.

Ovaj kompleks će zatrpati istinu o masovnoj grobnici u Gračanskom Uzdolju-to treba spriječiti!

-TKO JE ZAUSTAVIO ISKOPE I ISTINU?…Stravična pozadina grobnice u Gračanima: Dvadeset jama s najmanje 783 žrtve…

Neki su dobili pozive oko 13 sati a parcelizacija je već izvršena ujutro oko 10 sati.
Doznaje se da su neki građani uputili pisma Gradu Zagrebu i gradonačelniku Bandiću u kojima zahtijevaju da ih se pod hitno primi, kako bi se razriješila ova saga o Gračanima i Gračanskom Dolju, njihovim zemljištima za čiju su parcelizaciju dobili pozive oko 13 sati a parcelizacija je već izvršena ujutro oko 10 sati. To su jako prljave rabote i samo možemo nagađati što se iza svega toga krije. Otkud im to pravo i toliki komod, kad je u pitanju, po svemu sudeći ogromna količina novca, koja bi se od tih parcela mogla zaraditi, naravno uz eventualno pogodovanje nekima, a sve na uštrb nas “71 pravnih vlasnika” koje nitko ništa nije pitao.Sve u svemu, najbolje bi bilo kad bi sve ovo Grad Zagreb i gradonačelnik Bandić s demantirali i da se zna o čemu se tu zapravo radi. Ali čisto sumnjam, rekao je.

Geodata Projekt d.o.o. nam je rekla da su oni angažirani od Grada Zagreba i da su odradili ono što je Grad Zagreb od njih zahtijevao. Isparcelizirati zemljišta, ali, kažu nisu znali da vlasnici nisu obaviješteni od strane Grada Zagreba koji je ujedno i investitor.

Braniteljski portal objavljuje ekskluzivno isparceliziranu – geo situaciju u Gračanskom Dolju
situacija-parcele gračansko dolje-foto-Braniteljski portal
situacija-parcele gračansko dolje-foto-Braniteljski portal
ortofoto 123-podloga_500-1-parcele

situacija-parcele gračansko dolje-foto-Braniteljski portal

M.M. Viribus unitis