FOTO-VIDEO Glavni ravnatelj policije Milina: Nije bilo nikakvih indicija za pucnjavu na Markovu trgu. Jutros je Markov trg blokiran!

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina rekao je u utorak da nije bilo nikakvih indicija da bi 22-godišnji mladić u ponedjeljak mogao na Markovu trgu pucati u zgradu vlade i teško ozlijediti policajca, a potom si oduzeti život…

“Dosad što smo uspjeli provjeriti nije bilo nikakvih indicija da bi se ovako nešto moglo dogoditi, a uz to počinitelj nije bio evidentiran ni za prekršaj ni kazneno djelo”, rekao je Milina u emisiji Hrvatskog radija “U Mreži prvog”.

No, potvrdio je da je policija u pretrazi objekata na području Kutine koje je koristio pronašla više komada oružja i streljiva.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina rekao je jutros u emisiji U mreži prvog kako su u kući kod Kutine našli veću količinu oružja i streljiva. Na pitanje radi li se o legalnom oružju Milina je odgovorio kako se radi o oružju koje se ne može legalno posjedovati.

Za ranjenog policajca rekao je da je i dalje na intenzivnom liječenju te je prema informacijama liječnika stabilno. Istražitelji nisu još uspjeli s njim razgovarati jer je jučer cijeli dan bio pod operativnim zahvatima, a s njim je videolinkom uspio popričati brat koji je također policajac.

Dodao je da policija i timovi kriminalističke policije prikupljaju sve potrebe obavijesti i dokaz, a jučer je proveden očevid na mjestu događaja u široj i užoj zoni.

Također su provedene pretrage više prostorija i objekata u mjestu prebivališta na području Kutine gdje je pronađena veća količina oružja i streljiva koje su nezakonito posjedovane o čemu će sisačko-moslavačka policija danas izvijestiti medije, rekao je “U Mreži prvog”.

Jutros je Markov trg blokiran, ondje je policija i sa službenim psima.

Na ulazu iz Mesničke ulice na Markov trg stoje dva policajca koji zaustavljaju i kontroliraju automobile, provjeravaju osobne isprave vozača. Na Markovu trgu su postavljene željezne blokade. Na sam Trg ne mogu više pristupiti niti građani, ni turisti, mogu samo oni koji rade u zgradi Vlade ili Sabora.

 

Zovak: Policajac je jučer operiran i osjeća se jako dobro

Ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Mario Zovak za HTV je izjavio da se ranjeni policajac nakon jučerašnje operacije osjeća jako dobro te da su mu sve vitalne funkcije dobre.

Policajac je jučer operiran, ali jedno zrno liječnici nisu uspjeli izvaditi iz lijeve ruke jer je vađenje moglo izazvati probleme,  tako da će morati kasnije na još jednu operaciju.

T.H.