FOTO: HOĆE LI MUP I DORH REAGIRATI NA OVO? PROTUUSTAVNA DJELATNOST, ZAVUČENA U HAZU!!

Stoga je takvo ponašanje potrebno strogo sankcionirati i odstraniti osobe tog profila iz javnih i državnih institucija...

POTREBNO JE RASKRINKATI SVE YUGOKOMUNISTE KOJI PODRIVAJU SAME TEMELJE REPUBLIKE HRTVATSKE ZA PROTUUSTAVNU DJELATNOST PO ČL,39 USTAVA RH, ZAVUČENE U HAZU I SVE INSTITUCIJE RH!!

Tko je ovaj čovjek koji je svojim objavama na društvenim mrežama javno objavljivao stravične bljuvotine protivne ustavu RH?- Hoće li Hrvatske institucije odraditi svoj posao po ovom pitanju i provjeriti na obavijesnom razgovoru što je dotični, koji je uposlenik HAZU htio reći i kakve je to on poruke kažnjive po Hrvatskom Ustavu odaslao u javnost? Nadamo se da će mjerodavne hrvatske institucije promptno reagirati!

Za očekivati je da MUP I DORH odrade svoj posao, kao što je to bilo u puno bezazlenijim stvarima i javnim objavama na društvenim mrežama.

Dalje u tekstu- sve u prilogu…

USTAV RH

Članak 30.

Kaznena osuda za teška i osobito nečasna kaznena djela može, u skladu sa zakonom, imati za posljedicu gubitak stečenih ili zabranu stjecanja na određeno vrijeme nekih prava na obavljanje određenih poslova, ako to zahtijeva zaštita pravnog poretka.

ČLANAK 39

Zabranjeno je i kažnjivo svako pozivanje ili poticanje na rat ili uporabu nasilja, na rasnu, vjersku mržnju ili bilo koji oblik nesnošljivosti.

Prema dostupnim podacima Sandi Blagonić djelatnik je Zavodu za povijesne i društvene znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Rijeci, PJ u Puli!

Rođen je u Puli 1972. godine.Diplomirao je etnologiju i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Magistrirao je na istom fakultetu sa temom“ Geneza i razvoj subetničkihskupina u Istri od 16. stoljeća da danas.“

Riječ je o poznatom etnologu koji se upušta u polemike i oko tema koje mu nisu struka,niti su mu poznate. Naime, nema teme o kojoj taj čovjek nema svoje“ stručno „ mišljenje i o kojoj neće javno polemizirati na TV i u drugim javnim medijima.Tako i  na svom  FB profilu  koristi neprimjereno i vulgarno izražavanje u javnoj komunikaciji !

Vulgarno je izvrijeđao predsjednicu Republike Hrvatske gđu. Kolindu Grabar Kitarović i prvog hrvatskog predsjednika Dr. Franju Tuđmana!

screenshot

Također se sprema blatiti Republiku Hrvatsku u francuskom tisku, po njihovoj  narudžbi, preko hrvatskih nogometnih reprezentativaca!

screenshot

Takvim načinom komunikacije u javnosti  nanosi ogromnu štetu ugledu institucije HAZU čiji je djelatnik i Republike Hrvatske u cjelini.

Izljevi mržnje koje je iskazao putem svog FB profila  prema instituciji predsjednika Republike Hrvatske, prema hrvatskoj državi, potpuno su neprimjereni za jednog djelatnika HAZU i još neprimjereniji za jednog državljnanina Republike Hrvatske !

Takav čovjek nije dostojan biti djelatnik institucije koja se financira iz Proračuna Republike Hrvatske , a time i svih nas  poreznih obveznika, koji punimo taj proračun.

Stoga je takvo  ponašanje potrebno  strogo sankcionirati i odstraniti osobe tog profila iz javnih i državnih institucija.

Kao dokaz prilažem snimke inkiminirajućih postova, koji su u međuvremenu obrisani sa njegovog profila, ali  ih je prije toga vidjelo i snimilo mnogo korisnika Facebooka. Također njegova namjera i poziv svima koji mogu bilo čime inkriminirati RH ostaju u javnosti.

screenshot

“Neshvaćeni francuski doušnik Sandi i drugarica bivša saborska nada SDPa uhvaceni u planiranju partizanske diverzantske akcije!”, objavio je Igor Peternel uz snimku prepiske Sandija Blagonića i Marije Lugarić.

Uredila/ Lilli Benčik

Comments are closed.