Utorak, 5. prosinca 2023.
Braniteljski portal

(FOTO) KRSTIČEVIĆEVA ZAMJENA Evo tko preuzima ovlasti nad Ministarstvom obrane…

i-lustracija

ODLUKA NA SNAGU STUPA U ČETVRTAK

Premijer Andrej Plenković potpisao je u srijedu odluku o razrješenju potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, koja u četvrtak stupa na snagu.

Potvrdio je to novinarima glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Plenković je prihvatio ostavku koju mu je Krstičević podnio nakon što su u padu zrakoplova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) poginula dvojica pilota.

Krstičević se u srijedu došao pozdraviti s kolegama na sjednicu užeg kabineta Vlade, održanoj u NSK.

Milić stiče da je Krstičević u proteklim danima, u dogovoru s premijerom, organizirao komemoraciju za poginule pripadnike HRZ-a natporučnika Marka Novkovića i poručnika Luku Jagatića.

Krstičević je bio i na posljednjem ispraćaju natporučnika Novkovića u Zadru, kao i na posljednjem ispraćaju poručnika Jagatića u Rakovcu kod Vrbovca.Predsjednik vlade Andrej Plenković u četvrtak je potpisao odluku kojom je Tomislava Ivića odredio za državnog tajnika koji upravlja Ministarstvom obrane, a nakon što je prošli tjedan prihvatio ostavku koju je na dužnost ministra obrane podnio Damir Krstičević

i-lustracija

Potvrdio je to Hini glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Plenković je prihvatio ostavku koju je Krstičević podnio nakon što su u padu zrakoplova ZLIN poginula dvojica pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Izvijestivši novinare  o prihvaćanju ostavke, Plenković je tada najavio da neće predlagati novoga ministra obrane, nego da će jedan od državnih tajnika dobiti ovlasti vođenja Ministarstva obrane.

Ukoliko taj netko (drž.tajnik) bude Tomislav Ivić  u nastavku pogledajte sve o njemu.

Tko je Tomislav Ivić ?-OVDJE

Rođen je 1. veljače 1961. u Veliškovcima (Valpovo). Završio Fakultet političkih znanosti u Zagrebu (VSS). Bio je učitelj.

 

Ivić, Tomislav

Rođen je 1. veljače 1961. u Veliškovcima (Valpovo). Završio Fakultet političkih znanosti u Zagrebu (VSS).

T.H.