FOTO: LAKU NOĆ, SLAVONIJO: Recept za “Domoljubnu juhu” govori zašto Hrvatska nestaje

Mrkva iz Srbije, kelj iz Španjolske, korijen peršina iz Srbije, celer iz Nizozemske, list peršina iz Italije...

Kako napraviti pravu domaću juhu. Ako niste upućeni zgodan recept je objavljen je na stranici “Slavonac sam, time se ponosim”. Juha je to koju  kuha većina vrijednih domaćica u Hrvatskoj…

Za juhu, nazvali smo ju Domoljubna juha, je potrebno:

Mrkva iz Srbije, kelj iz Španjolske, korijen peršina iz Srbije, celer iz Nizozemske, list peršina iz Italije. Dodate govedinu iz Poljske, piletinu iz Argentine sve stavite u lonac iz Kine i skuhate na plinu iz Rusije, donosi hercegovackiportal.com .

Dobili ste zdravu i ukusnu “Domoljubnu juhu”. Naša je, a svjetska. Odsvakale je ima.

Upravo takav recept je objavljen na spomenutoj stranici. I priložena deklaracija Zelenja  za juhu kupljena u jednom trgovačkom lancu. I preporuka: najbolje upotrijebiti 08.03. 2019. (ni prije ni poslije). Domaća juha za Dan žena je ukusna.

Po objavi fotografije ove deklaracija za “domaću juhu”, na Facebooku  se razvila zanimljiva diskusija.

“Ovo je odvratno, niti jedan sastojak nije iz Hrvatske ?”

“Jebeš sastojke ! V A Ž N O ! Juha je H R V A T S K A jelte ?!Domoljubna juha..”

“Juha je svjetska… Odsvakale je ima”

“Na ovu temu bi mogao napisati cijeli clanak. Uvijek je netko drugi kriv, svi se cude, ali nitko nista ne poduzima. A kako napraviti promjenu? Jednostavno, krenete od sebe i svoje obitelji. Nisu bitne ni stranke ni zli uvoznici i trgovci (koji nas ipak ne tjeraju da kupujemo kod njih, zar ne?).

Evo mog primjera: pecenke kupujemo u okolici Slav. Broda direktno od seljaka, svinje za klanje u okolici Siska (da, iako zivimo u ZG ipak radimo domace), junetinu i govedinu od covjeka iz okolice Karlovca, povrce (svjeze ili za kiseli kupus, ajvar) u Popovaci od OPGa, kad god smo u Dalmaciji se opskrbimo krumpirom i lukom itd., da dalje ne nabrajam. Znam da nisu svi u mogucnosti, ali i male promjene su bitne. Jer takvim pristupom mali proizvodjac ima priliku za opstanak. Ne branim nikoga, ali samo komentiranje i zgrazanje ne cini nikakvu razliku. Pozz iz Abu Dhabija (naravno da imam kobasice i slanine sa sobom.

H.H. 

Comments are closed.