FOTO Ministar obrane Krstičević posjetio ozlijeđenog pripadnika HV-a u Njemačkoj…

“Želimo ti što skoriji povratak kući gdje ćeš uvijek imati potporu u Hrvatskoj vojsci“...

FOTO-MORH

Ministar obrane Krstičević posjetio je hrvatskog vojnika u Njemačkoj i poručio: “Želimo ti što skoriji povratak kući gdje ćeš uvijek imati potporu u Hrvatskoj vojsci“

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general zbora Mirko Šundov posjetili su u utorak, 27. kolovoza 2019. godine u bolnici Landstuhl Regional Medical Center“ u Landstuhlu u Saveznoj Republici Njemačkoj ozlijeđenog pripadnika Hrvatske vojske.

Naime, teže ozlijeđeni pripadnik Zapovjedništva specijalnih snaga koji je stradao u terorističkom napadu u Afganistanu,  od 1. kolovoza 2019. nalazi se na fizikalnoj terapiji u američkoj vojnoj bolnici „Landstuhl Regional Medical Center“ u Landstuhlu, pokraj vojne baze u Ramsteinu. Ozlijeđeni pripadnik Zapovjedništva specijalnih snaga uspješno se  oporavlja te se očekuje njegov skori povratak u Hrvatsku.

U bolnici u Njemačkoj, ministar Krstičević i general Šundov razgovarali su s pripadnikom ZSS-a i uputili mu želje za brz oporavak. „Drago mi je što se uspješno oporavljaš i vjerujem da ćeš se uskoro vratiti u Hrvatsku. Hvala ti na doprinosu i sudjelovanju u misiji u Afganistanu te profesionalnosti u odrađivanju zadaća. Želimo ti što skoriji povratak kući gdje ćeš uvijek imati potporu u Hrvatskoj vojsci,“ rekao je ministar Krstičević.

Također, ministar je ozlijeđenom pripadniku HV-a prenio pozdrave i želje za brzim ozdravljenjem od predsjednice Republike Hrvatske i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga Kolinde Grabar-Kitarović i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

Foto: MORH

Ozlijeđeni hrvatski vojnik u Njemačku je prevezen iz Afganistana uz pomoć strateških partnera, Sjedinjenih Američkih Država i Savezne Republike Njemačke, a nakon liječenja u američkoj bolnici, vratit će se u Hrvatsku gdje će nastaviti rehabilitaciju uz najvišu razinu medicinske pomoći.

Bolnica „Landstuhl Regional Medical Center“ u Njemačkoj, najveća je američka vojna bolnica izvan Sjedinjenih Američkih Država, u Europi koja je specijalizirana za ratnu kirurgiju.

U pratnji ministra Krstičevića i generala Šundova bili su zapovjednik Zapovjedništva specijalnih snaga brigadni general Perica Turalija i savjetnik načelnika Glavnog stožera za zdravstvo brigadni general Boris Zdilar.

U sklopu posjeta Njemačkoj, izaslanstvo MORH-a i OS RH u Ramsteinu se sastalo sa zamjenikom zapovjednika NATO Allied Air Command (AIRCOM DCOM) general pukovnikom Pascalom Delerece, načelnikom stožera NATO Allied Air Command AIRCOM COS general bojnikom Karstenom Stoyem i zamjenikom zapovjednika Zrakoplovstva SAD-a za Europu i Zrakoplovstva SAD-a za Afriku general pukovnikom Stevenom Bashamom, priopćio je MORH, više foto-OVDJE

M.M.