FOTO Ministar Vili Beroš pozitivan na koronavirus, apelira: Koristite aplikaciju!

Ministar Beroš stabilnog je zdravstvenog stanja s blagom kliničkom slikom te nastavlja obavljati svoje obveze u izolaciji pridržavajući se svih mjera epidemiologa...

Pojavom simptoma bolesti ministar Vili Beroš obavio je testiranje na prisutnost koronavirusa te je jutros dobio rezultate da je pozitivan, priopćili su iz Ministarstva zdravstva…

Jutros je testiranje pokazalo da sam pozitivan na korona virus što sam odmah objavio putem STOP COVID-19 aplikacije na mobilnom telefonu. Ovu informaciju automatski će dobiti i sve osobe koje su bile u mojoj blizini proteklih dana. Važno je da i svi vi koristite aplikaciju kako biste spriječili daljnje širenje virusa i zaštitili druge osobe. Zbog toga smo je i napravili!, napisao je.

Ministar Beroš stabilnog je zdravstvenog stanja s blagom kliničkom slikom te nastavlja obavljati svoje obveze u izolaciji pridržavajući se svih mjera epidemiologa.

Dosta je komentara na facebook stranivi ministra Beroša pa izdvajamo samo jedan za koji ne tvrdimo da j posve točan!?,

Poštovani ministre, obzirom na to da ste sad u izolaciji, nadam se da ćete naći dvije minute za odgovor na nekoliko mojih pitanja. Prije svega, zanima me kako je Vaš test gotov u tako kratkom roku, a kada je potrebno testiranje za operativni zahvat (test ne smije biti stariji od 48 sati), zavod ne može garantirati da će nalaz biti gotov na vrijeme? Možda hoće, možda neće, ali nitko ne želi potvrditi da će biti. Razumijem i taj dio jer gospođe (izuzetno ljubazne) na telefonu ne žele garantirati za sustav u kojeg ni same ne vjeruju. Moje drugo pitanje je zašto se za Zagreb sprema antigensko testiranje za kojeg su mi iz više županijskih zavoda i jedne bolnice potvrdili da nije pouzdano? To može značiti dvije stvari, ili će mjere rađene na temelju masovnog antigenskog testiranja biti pogrešne (jer ono, je l’, nije pouzdano) ili iz Vašeg hira, eto, ne priznate antigenske brze testove u bolnicama. Hvala unaprijed!

M.M.