Srijeda, 17. srpnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

FOTO Najbolji vojnici i dočasnici mjeseca i 2020. godine

Odabir najboljih se nastavlja s ciljem odavanja priznanja dočasnicima, vojnicima i mornarima koji djelima pokazuju iznimnu profesionalnost i požrtvovnost…

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj u petak, 19. veljače 2021. godine uručio je priznanja najboljim vojnicima i dočasnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske za listopad, studeni i prosinac 2020. te medalje najboljem dočasniku i najboljem vojniku 2020. godine.

Na svečanosti je uz načelnika Glavnog stožera admirala Roberta Hranja, sudjelovao prvi dočasnik Oružanih snaga Republike Hrvatske časnički namjesnik Dražen Klanjec, časnički namjesnik Tihomir Slanac iz Ureda prvog dočasnika Oružanih snaga RH i prvi dočasnik Hrvatske ratne mornarice časnički namjesnik Boris Škokić.

Tom prigodom, admiral Robert Hranj čestitao je najboljim vojnicima i dočasnicima te istaknuo da se svi moramo truditi da naše Oružane snage budu što bolje i uspješnije.

“Ovo ovdje je simboličan, ali vrijedan čin”, rekao je admiral Hranj i naglasio da su vojnici i dočasnici temelj i stup Hrvatske vojske. Za kraj, zahvalio im je na njihovom doprinosu i trudu te poručio: “Mi ćemo uvijek cijeniti vaše napore. Vi niste samo dobri, vi ste najbolji! Budite ponosni na to!”.

Priznanje za najboljeg vojnika 2020. godine primio je pripadnik Pomorske baze Split Hrvatske ratne mornarice vojnik Renato Kurtović, a za najboljeg dočasnika 2020. godine pripadnik Flotile Hrvatske ratne mornarice narednik Boris Majić.

Naime, Medalja za najboljeg vojnika Hrvatske vojske u 2020. godini predstavlja i priznanje za njegovo višegodišnje savjesno, odgovorno i profesionalno obnašanje dosadašnjih vojničkih dužnosti, a osobiti primjer daje mladim vojnicima kako ispravno i vrlo kvalitetno obnašati vojničke dužnosti.

Tako je tijekom prošle godine skupnik vojni specijalist Renato Kurtović dao veliki osobni doprinos na brojnim zadaćama između kojih se posebno ističe zadaća pružanja potpore u provedbi dijela preduputne obuke 4. AVPD tima HRM-a za Operaciju potpore miru “Somalija 2020” kroz pružanje potpore uvježbavanja bojevog gađanja na strelištu Lisičići.

Najbolji dočasnik Oružanih snaga RH za 2020. godinu narednik Boris Majić je protuminski ronitelj u Flotili Hrvatske ratne mornarice. Zahvaljujući aktivnostima u kojima je sudjelovalo narednik Majić, do izražaja je došla nova sposobnost Hrvatske ratne mornarice da u realnim uvjetima locira i identificira nestale osobe i predmete ispod vodene površine u zadaćama traganja i spašavanja. Ovakve zadaće spadaju u najvišu kategoriju protuminskih ronilačkih zadaća te se dodjeljuju isključivo najiskusnijim i najobučenijim djelatnicima.

Medalja za najboljeg dočasnika Hrvatske vojske u 2020. godini bit će priznanje za njegovo izvrsno obnašanje dužnosti, ali i poticaj i putokaz svim ostalim dočasnicima kako se obnašaju dužnosti na ponos i čast postrojbe i domovine.

Također, priznanja za izvanredne rezultate postignute u svom radu primili su: za najboljeg vojnika listopada pripadnik Topničko-raketne pukovnije Hrvatske kopnene vojske vojnik Tomislav Varat, za najboljeg dočasnika listopada pripadnik Zapovjedništva specijalnih snaga, za najboljeg vojnika studenog pripadnik Bojne za opskrbu Zapovjedništva za potporu razvodnik Josip Magdić, za najboljeg dočasnica studenoga pripadnik Obavještajne pukovnije stožerni narednik Vladimir Mandić, za najboljeg vojnika prosinca pripadnica Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske vojnikinja Sindi Milić i za najboljeg dočasnika prosinca pripadnik Doma Glavnog stožera narednik Igor Karapetrić.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj u petak, 19. veljače 2021. godine uručio je priznanja najboljim vojnicima i dočasnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske za listopad, studeni i prosinac 2020. te medalje najboljem dočasniku i najboljem vojniku 2020. godine | Foto: MORH / F. Klen

Osmero pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske proglašeno je najboljim vojnicima i dočasnicima, a priznanja su dobili za profesionalan, predan i savjestan rad te izniman doprinos u svojim postrojbama i Oružanim snagama te na ponos svih nas i svoje domovine.

Na kraju, prvi dočasnik Oružanih snaga časnički namjesnik Dražen Klanjec rekao je da se proglašenjem najboljih vojnika, mornara i dočasnika listopada, studenog i prosinca te najboljeg vojnika i dočasnika godine završava 2020. godina.

Odabir najboljih se nastavlja i u 2021. godini s ciljem odavanja priznanja dočasnicima, vojnicima i mornarima koji svojim djelima i zalaganjem pokazuju iznimnu profesionalnost i požrtvovnost i time nadahnjuju druge te promoviranju najbolje vrijednosti i identitet hrvatskog vojnika, priopćio je MORH

M.M..

Najnovije

Bartulica: Bit  ću protiv izbora Ursule von der Leyen

Foto:HRT   U Strasbourgu je počelo konstituiranje novog 10.saziva parlamenta EU-a, a trajat će sve do petka. Do kraja tjedna izabrat će se čelne osobe europskih...

Prof. Branko Smerdel osudio istupe Horvat Vuković, prof. Zlata Đurđević okrivila – ‘klečavce’!

Foto:Narod.hr   Umirovljeni profesor Pravnog fakulteta u Zagrebu Branko Smerdel komentirao je istupe profesorice Ane Horvat Vuković u vezi atentata na Trumpa. Statusom na Facebooku Smerdel...

Biblijska poruka 17.7.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Biti dijete pred Nebeskim Ocem

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Mt 11, 25-27 Reče Isus: »Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...

Ovo su DP-ovi državni tajnici: Na popisu nema Dretara

Foto:N1   Novi list je objavio popis DP-ovih državnih tajnika. Popis je sljedeći: Dražena Vrselja iz HNK u Osijeku gdje je ranije bila i intendantica ide u...

Nova Upravna vijeća 21 bolnice, Milan Vrkljan u Gospiću, Toni Kolak na Sveti Duh

Foto:Maxportal   Sukladno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti kojim su osnivačka prava općih bolnica prenesena na Republiku Hrvatsku, Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice imenovala nove predsjednike...