FOTO Niz napada migranata: Ogorčeni Nijemci uvjereni da azilanti gaje ‘duboki prijezir spram države i građana’

Vlada se mora očitovati o ovom slučaju...

EPA:PRESS ASSOCIATION

Nakon niza napada skupine podnositelja zahtjeva za azilom u bavarskom Ambergu tijekom vikenda, u Njemačkoj se ponovno razvila rasprava o pooštrenju zakona koji bi omogućili lakše protjerivanje osuđenih stranaca…

“Tražitelji zahtjeva za azilom koji počine kaznena djela moraju napustiti našu zemlju. I ako aktualni zakoni nisu dostatni onda ih moramo mijenjati”, rekao je ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer (Kršćansko-socijalna unija CSU) za dnevnik Bild.

EPA

“Događaji u Ambergu su me vrlo uznemirili. To su nasilni ekscesi koji ne možemo trpjeti”, rekao je Seehofer koji je raspravu o pooštrenju zakona najavio već za sredinu siječnja.

JÖRG VÖLKERLING / BILD

Četvorica podnositelja zahtjeva za azilom iz Afganistana, Irana i Sirije satima su tumarala Ambergom tijekom vikenda i fizički napadala prolaznike. Pritom je dvanaest osoba ozlijeđeno.

JÖRG VÖLKERLING / BILD

Čelnik Njemačkog sindikata policajaca Reiner Wendt oštro je osudio ponašanje političara u slučaju Amberg.

ALAMY-Mirni grad Amberg

Vlada se mora očitovati o ovom slučaju. Nedopustivo je da se o ovakvim stvarima govori samo kad je riječ o ekstremno desnim počiniteljima”, rekao je Wendt kritizirajući i odnos vlasti prema slučajevima poput ovoga.

“Govore da se ne zna koji je motiv ovih mladih azilanata. Ja ću vam reći koji je motiv. To je duboki prezir spram države i građana ove zemlje. Ova četvorica smiju na slobodu tek nakon što nogom stupe na tlo zemlje iz koje su došli”, izjavio je Wendt.

Stručnjak vladajuće Kršćansko-demokratske unije (CDU) za unutarnjopolitička pitanja Patrick Sensburg smatra da zakonske promjene “nisu potrebne jer da i sadašnji zakoni omogućavaju protjerivanje i gubitak boravišnog statusa za kriminalce”.

D.K.

 

Comments are closed.