FOTO Obilježena 28. godišnjica pogibije hrvatskog viteza Ante Gašpara, pripadniku 4.GBR…

Predvođeni don Ivanom Turudićem, župnikom župe Ploče-Tepčići, sudionici obilježavanja tužne obljetnice poginulog Gašpara i njegovih poginulih suboraca prisjetili su se u skrušenoj molitvi kod spomen obilježja...

Poginulom hrvatskom vitezu Anti Gašparu, pripadniku 4.GBR-počast na Slipčićima odali su izaslanstvo Općine Čitluk predvođeno načelnikom Marinom Radišićem i predsjednikom OV Čitluk Predragom Smoljanom, suborci iz vojnih i policijskih postrojbi s područja općine Čitluk, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja općine Čitluk te predstavnici i žitelji okolnih mjesnih zajednica…

Na mjestu na kojemu su tijekom Domovinskog rata pripadnici vojnih postrojbi i specijalnih policijskih postrojbi iz Brotnja, potpomognuti pripadnicima ostalih postrojbi, branili Brotnjo i ostale prostore od agresije, 7. svibnja 1992. poginuo je Ante Gašpar, pripadnik 4. gardijske brigade.

Predvođeni don Ivanom Turudićem, župnikom župe Ploče-Tepčići, sudionici obilježavanja tužne obljetnice poginulog Gašpara i njegovih poginulih suboraca prisjetili su se u skrušenoj molitvi kod spomen obilježja.

Nažalost, zbog pandemije koronavirusa i preventivnih mjera koje su na snazi obilježavanju obljetnice u Slipčićima nisu nazočili članovi Gašparove obitelji, predstavnici 4. gardijske brigade iz Vrgorca i ostali suborci koji žive na području Republike Hrvatske.

Sudionici obilježavanja obljetnice pogibije Ante Gašpara, nakon odavanja počasti ovom poginulom hrvatskom vitezu također su posjetili mjesta stradanja i odali počast Ivici Paratu, Neni Vučici i Vladi Gotovcu, trojici poginulih vojnika 4. gardijske brigade.

Obilježavanje obljetnice završeno je slavljenjem sv. Mise zadušnice za poginulog Antu Gašpara i sve ostale branitelje, koju je u Tepčićima predvodio don Ivan Turudić.

M.M.