FOTO „Sa Dinare u „Oluju“! Obilježena obljetnica pogibije 31 i nestanka 1 pripadnika 7. gardijske brigade “PUMA”…

Od 2012. godine otkada se pohodi na spomenik, ovo je prvi put da nismo uspjeli na Velikoj Duvjakuši obilježiti obljetnicu pogibije 31 i nestanka 1 pripadnika 7. gardijske brigade „PUMA“...

Za poginule i nestale na Velikoj Duvjakuši na Dinari obilježena obljetnica pogibije 31 i nestanka 1 pripadnika 7. gardijske brigade “PUMA”…Od 2012. godine otkada se pohodi na spomenik, ovo je prvi put da nismo uspjeli na Velikoj Duvjakuši obilježiti obljetnicu pogibije 31 i nestanka 1 pripadnika 7. gardijske brigade „PUMA“…

Pod nazivom „Sa Dinare u „Oluju“, Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“, u suradnji sa Planinarskom udrugom „Dinaridi“, HGSS stanicom Split, Ministarstvom hrvatskih branitelja i Ministarstvom obrane organizirala je obilježavanje obljetnice pogibije 31 i nestanka 1 pripadnika 7. gardijske brigade „PUMA“, koje je ove godine održano 29. lipnja.

Više od 300 suboraca, članova obitelji, hrvatskih branitelja, Udruga proisteklih iz Domovinskog rata i planinara iz cijele Hrvatske, predstavnika institucija i lokalne samouprave okupili su se na Suhopolju kod Ježevića od kuda su ih do Velike Duvjakuše trebali prevesti helikopteri HRZ, no zbog vremenskih neprilika na Dinari odavanje počasti 31 i 1 nestalom pripadniku 7. gardijske brigade „PUMA“, Sveta misa i druženje kod planinarske kuće „Puma“ je otkazano.

Od 2012. godine otkada se pohodi na spomenik, ovo je prvi put da nismo uspjeli na Velikoj Duvjakuši obilježiti obljetnicu pogibije 31 i nestanka 1 pripadnika 7. gardijske brigade „PUMA“.

Program obilježavanja i komemoraciju održali smo u Vrlici, u župnoj crkvi Gospe od Ružarja gdje smo sve prisutne podsjetili na ratni put 7. gardijske brigade „Puma“ i ostalih postrojbi HV-a koje su u tijeku Domovinskog rata sudjelovale u vojnim operacijama na Dinari. Nakon toga, predstavnici i izaslanstva Predsjednice, Sabora RH, Vlade RH, Ministarstva obrane RH, Ministarstva hrvatskih branitelja, županija, gradova, općina i udruga proizašlih iz Domovinskog rata položila su cvijeće i zapalila svijeće na oltaru.

Misno slavlje predvodio je fra Božo Duvnjak, gvardijan Visovački uz asistenciju fra Stojana Damjanovića i vlč. Ivice Horvata, kapelana PU Varaždinske i 2. mehanizirane bojne Pume.

Nakon toga, uputili smo se na izvor Cetine gdje je za sve sudionike organiziran ručak i osvježenje koje su pripadnici HGSS-a i PU Dinaridi teretnim vozilima dopremili sa Velike Duvjakuše.

Udruga zahvaljuje na velikoj pomoći PU „Dinaridi“, HGSS stanica Split, Gradu Vrlika, DVD Vrlika, Ministarstvu hrvatskih branitelja, Ministarstvu obrane i posadama helikoptera, koji su svojim angažmanom uvelike pomogli da se ne zaborave 32 heroja, stoji u priopćenju.

M.M.