FOTO Ogromna stijena otkotrljala se s litice kod Omiša i zaustavila na parkiranom autu…

REĆOM, NEMA OZLIJEĐENIH...

screenshot

Kako su objasnili iz Hrvatskih autocesta, tvrtka je vršila sanaciju nestabilnih blokova i u to vrijeme cesta je bila zatvorena baš kako bi se izbjegla tragedija jer i najmanji pomak kamenih blokova može rezultirati štetom…

Na području Brnistre kod Omiša jutros se stijena od tone otkotrljala tristotinjak metara i poklopila automobil u kojem, srećom, nije bilo nikoga. Naime, stijena se odlomila tijekom radova, a cesta je, baš zbog opasnosti, u tim trenucima bila zatvorena. Tvrtka koja je izvodila radove ima osiguranje i u kontaktu je s vlasnikom automobila.

“Izvođač radova tvrtka Monterra vrši sanaciju nestabilnih blokova na državnoj cesti DC70, u skladu s projektnom dokumentacijom kojom je predviđeno usitnjavanje određenih blokova. Za potrebe radova cesta je u trenutku pada kamena bila zatvorena za promet, upravo zbog potencijalne opasnosti. Izvođač radova respektabilna je tvrtka specijalizirana za takvu vrstu radova. Dakle, najmanji pomak kamenih blokova može rezultirati šteti te je zbog tog razloga, ponovno napominjemo, cesta bila zatvorena za promet zbog mjera sigurnosti. Gradilište ima policu osiguranja koju je izvođač sukladno Ugovoru osigurao, te je u kontaktu s vlasnikom vozila na koji je kamen pao”, odgovorili su iz Hrvatskih cesta.

Inače, omiško područje puno je litica s kojih kamene gromade prijete vozačima i stanovnicima, piše Dalmacija danas.

screenshot
screenshot

D.K.