FOTO Papa Franjo pozvao na molitvu za teško bolesnog papu emeritusa Benedikta XVI.

foto-vaticannews.

Sveti Otac Franjo je na kraju opće audijencije u srijedu 28. prosinca potaknuo vjernike na „posebnu molitvu“ za svog 95-godišnjeg prethodnika Benedikta XVI. koji je jako bolestan, prenosi Vatican News.

Pozdravljajući talijanske vjernike na kraju opće audijencije, odvajajući se od pripremljenog teksta, papa Franjo im je povjerio konkretnu nakanu: „Molim vas sve za posebnu molitvu za papu emeritusa Benedikta XVI., koji u tišini podupire Crkvu. Sjetimo ga se. On je teško bolestan i molimo Gospodina da ga utješi i podupre u tom svjedočenju ljubavi prema Crkvi – do kraja.“

Joseph Ratzinger, nekoliko mjeseci nakon odreknuća od Papinske službe u veljači 2013., nastavio je živjeti u samostanu Mater Ecclesiae unutar Vatikanskih vrtova.

Izjava ravnatelja Tiskovnog ureda Svete Stolice o zdravstvenom stanju Benedikta XVI.

Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni dao je u srijedu 28. prosinca izjavu o zdravstvenom stanju pape emeritusa Benedikta XVI. u kojoj je naveo da je u posljednjih nekoliko sati došlo do pogoršanja, ali je situacija trenutačno pod kontrolom, prenosi Vatican News.

„Što se tiče zdravstvenog stanja pape emeritusa, za kojega je papa Franjo zamolio molitvu na kraju jutrošnje opće audijencije, mogu potvrditi da je u posljednjih nekoliko sati došlo do pogoršanja zbog njegove poodmakle dobi. Situacija je trenutačno pod kontrolom, a liječnici stalno prate stanje pape emeritusa“, pojasnio je Bruni.

G. Bruni je također rekao da je nakon opće audijencije u dvorani Pavla VI. papa Franjo otišao u samostan Mater Ecclesiae u Vatikanu gdje boravi Benedikt XVI.

“Pridružujemo mu se u molitvi za papu emeritusa”, rekao je g. Bruni.