(FOTO) Pavković: „Kninska kraljica“ Rimac se bavila i „bacanjem“ spomenika…

Mladen Pavković -Foto-osobna arhiva-"bačeni spomenik" sa kninske tvrđave...

Josipa Rimac-foto-screenshot

Na Kninskoj tvrđavi, na moju inicijativu, u Kninu je 2001. postavljen prvi spomenik u slobodnoj, samostalnoj i neovisnoj hrvatskoj državi, kojeg je blagoslovio kninski župnik i gvardijan fra Petar Klarić. Tu inicijativu tada su podržale i sve tamošnje Udruge proizašle iz hrvatskog pobjedničkog Domovinskog rata, ali i Muzej Grada. Od pojedinaca koji su nam u tome dali veliku potporu bili su prof. Draženko Samardžić, Ante Nadomir Tadić Šutra, Mladen Milošević…

Međutim, 2015. taj je spomenik, u noći, (kako se to već radi) po nalogu tadašnje gradonačelnice Grada Knina, tzv. „kninske kraljice“, Josipe Rimac jednostavno – nestao ili kako bi rekao trenutačni predsjednik Republike- trebalo ga je maknuti i – baciti!

Pavković kod spomenika koji je podigao na kniskoj tvrđavi a koji je bačen

Na taj način to je prvi „bačeni“ spomenik iz Domovinskog rata!

Dakle, Rimac nije bila samo „aktivna“ u navodnom gospodarskom i inom kriminalu, već se navodno bavila i onim što priželjkuje Zoran Milanović – „makivanjem i bacanjem“  uspomena iz stvaranja hrvatske države!

Inače, dosad je na moju inicijativu – da se ne zaboravi – diljem Hrvatske otkriveno tridesetak spomen obilježja i Spomen križeva u znak sjećanja na žrtve srpske i ine agresije..

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

** Stavovi i mišljenja iznesena u kolumnama i komentarima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta Uredništva Braniteljskog portala već isključivo mišljenje i stavove njihovih autora**