FOTO Pogledajte kako izgleda. Sagrađena prva od stotinu montažnih drvenih kuća za stradale u potresu na Banovini.

Trajna montažna drvena kuća na dvije etaže završena u samo pet radnih dana...Sljedećeg tjedna nastavlja se gradnja novih takvih kuća...

Sisački biskup Vlado Košić, zajedno s ravnateljem Hrvatskog Caritasa mons. Fabijanom Svalinom i veleposlanikom Suverenog malteškog reda u RH Nj.E. g. Michaelom Dzebom, posjetio je u petak 19. veljače gradilište prve trajne montažne drvene kuće u selu Dragotinci kraj Petrinje…

Stotinu ovakvih kuća za stradale u potresu u suradnji s Hrvatskim Caritasom i Suverenim malteškim redom gradi organizacija „Poljoprivrednici pomažu poljoprivrednicima“ iz Salzburga čiji su predstavnici Alexander i Doraja Eberle i dočekali goste.

Trajna montažna drvena kuća na dvije etaže završena u samo pet radnih dana

Kako je istaknuto, ova kuća na dvije etaže ukupne je veličine 57m2 i završena je u samo pet radnih dana te predstavlja trajni oblik zbrinjavanja osoba starije životne dobe u ruralnim područjima.
Ova konkretna kuća gradi se za obitelj Ljudevita i Franjke Vujnović, koji tom prigodom nisu krili zadovoljstvo brzinom i kvalitetom izgradnje jer njihov dom nije više pogodan za stanovanje.

Sljedećeg tjedna nastavlja se gradnja novih takvih kuća

Na kraju posjeta biskup je blagoslovio ovu obitelj i njihov novi dom zaželjevši im obilje Božjeg blagoslova u životu. Već sljedećeg tjedna nastavlja se s gradnjom novih montažnih drvenih kuća u selima Lušćani i Gornja Bačuga.

G.S.