FOTO: Povratak 9. HRVCON-a iz misije “Resolute Support” u Afganistanu

Pripadnici devetog hrvatskog kontingenta (HRVCON) u NATO misiji potpore miru "Resolute Support" u Afganistanu, stigli su u subotu, 16. ožujka 2019. godine, u večernjim satima u vojarnu "Pukovnik Marko Živković" na Plesu...

Foto: MORH /J. Kopi

Pripadnici devetog hrvatskog kontingenta (HRVCON) u NATO misiji potpore miru “Resolute Support” u Afganistanu, stigli su u subotu, 16. ožujka 2019. godine, u večernjim satima u vojarnu “Pukovnik Marko Živković” na Plesu…

Zajedno s njima, iz Afganistana su se vratili i pripadnici Vojske Crne Gore, Oružanih snaga Albanije, Armije Makedonije i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Pripadnike devetog HRVCON-a na Plesu su dočekali izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH direktor Glavnog stožera OS RH viceadmiral Robert Hranj, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Siniša Jurković, zapovjednik Zapovjedno-operativnog središta brigadni general Krešo Tuškan, zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade HKoV-a brigadni general Tihomir Kundid, zapovjednik Zapovjedništva za obuku i doktrinu brigadir Željko Ljubas, načelnik Sektora za međunarodnu sigurnost i obrambenu suradnju brigadir Tomislav Galić, predstavnici MORH-a i OS RH te članovi njihovih obitelji.

Zapovjednik kontingenta brigadir Dražen Ressler po dolasku u vojarnu na Plesu predao je prijavak viceadmiralu Robertu Hranju koji je tom prigodom zahvalio pripadnicima kontingenta na uspješno obavljenoj zadaći i dostojnom predstavljanju svoje domovine te im poželio puno uspjeha u budućem životu i radu. “Vi ste, kao i naši prethodni kontingenti podigli kriterije izvrsnosti na jednu novu razinu”, rekao je viceadmiral Hranj.

Zapovjednik 9. HRVCON-a brigadir Dražen Ressler također je zahvalio pripadnicima kontingenta na dobro i profesionalno odrađenoj zadaći te je izrazio zadovoljstvo zbog sretnog povratka u domovinu.

Ovom prigodom direktor Glavnog stožera OSRH viceadmiral Robert Hranj pripadnicima 9. HRVCON-a dodijelio je pohvale i nagrade,priopćio je MORH.

M.M.