FOTO Predsjednik Odbora HBK za pastoral osoba lišenih slobode i nuncij Lingua pohodili Istražni zatvor u Remetincu

Zaželio je svima sretan i blagoslovljen Božić te na kraju podijelio medaljice, sličice i krunice te se zajedno s mons. Stipićem rukovao sa zatvorenicima...

NUNCIJ LINGUA I MONS. STIPIĆ POHODILI ISTRAŽNI ZATVOR U REMETINCU
NUNCIJ LINGUA I MONS. STIPIĆ POHODILI ISTRAŽNI ZATVOR U REMETINCU

U svojstvu predsjednika Odbora Hrvatske biskupske konferencije za pastoral osoba lišenih slobode apostolski administrator Križevačke eparhije mons. Milan Stipić pohodio je pred svetkovinu Božića u četvrtak 19. prosinca Istražni zatvor u Remetincu. Pridružio mu se apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua, koji je slavio misu na kojoj su sudjelovali uprava, osoblje i zatvorenici te ustanove…

Na misi su suslužili kapelan i dugogodišnji kapelan remetinačke ustanove Ivan Topolnjak, župnik u Savskom Gaju i kancelar i tajnik Križevačke eparhije đakon Livio Marijan.

Misa se slavila po obrascu božićne danje mise, a pjevanje je predvodio župni zbor iz Savskog Gaja. Mons. Lingua je u propovijedi istaknuo Božju blizinu i dobrotu za svakoga čovjeka, pa i onoga koji je posrnuo u životu. Iz te svijesti mora se roditi radost u duši jer nitko nije isključen iz Božje ljubavi, a onda ni iz radosti koju Bog daje. Istaknuo je primjer svojih dosadašnjih iskustava, kada je bio nuncijem u Kubi, gdje je redovito pohodio zatvorenike i gdje je mogao na mnogima koji su se iskreno pokajali i prihvatili Isusa Krista osjetiti radost. Zaželio je svima sretan i blagoslovljen Božić te na kraju podijelio medaljice, sličice i krunice te se zajedno s mons. Stipićem rukovao sa zatvorenicima.

U susretu s ravnateljem Damirom Čumpekom i upravom Istražnog zatvora, nuncij Lingua zanimao se za život i rad zatvorske ustanove. Mons. Stipić izrazio je želju da češće pohodi ovu ustanovu, kako bi slavio misu za osoblje i zatvorenike i prenosio im Božju ljubav i blizinu, javlja IKA.

L.K.