(FOTO) Rodaljica; U dvorištu obiteljske kuće brutalno su ubili Luku i njegovu suprugu Grgicu Šunić… Nedugo potom ubili su srpski agresori još dvije mještanke, Mariju Šunić i Milku Grgas!

Toga kobnog 11. lipnja 1992. godine srbočetnička agresorska vojska ušla je u mjesto Rodaljice te su u dvorištu obiteljske kuće brutalno ubili Luku i njegovu suprugu Grgicu Šunić. Nedugo potom ubili su još dvije mještanke, Mariju Šunić i Milku Grgas...

toga kobnog 11. lipnja 1992. godine srbočetnička vojska ušla je u mjesto Rodaljice te su u dvorištu obiteljske kuće brutalno ubili Luku i njegovu suprugu Grgicu Šunić. Nedugo potom ubili su još dvije mještanke, Mariju Šunić i Milku Grgas.
Toga kobnog 11. lipnja 1992. godine srbočetnička agresorska vojska ušla je u mjesto Rodaljice te su u dvorištu obiteljske kuće brutalno ubili Luku i njegovu suprugu Grgicu Šunić. Nedugo potom ubili su još dvije mještanke, Mariju Šunić i Milku Grgas…Bio je ovo stravičan srpski zločin nad nemoćnim civilima, za koji nitko još nije odgovarao. Pobijeni su na najbrutalniji način od strane srbočetničkog agresora, samo zato jer su bili Hrvati.
Položeni vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na poginule mještane Rodaljica…

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno križa na mjesnom groblju u mjestu Rodaljice u ponedjeljak, 11. lipnja 2018. godine obilježena je 26. godišnjica pogubljenja četiri nedužna civila u Domovinskom ratu.

Tim povodom, žrtvama su se poklonili predstavnici Grada Benkovca na čelu sa gradonačelnikom Tomislavom Bulićem, zamjenikom gradonačelnika Tomislavom Klaricom, predsjednikom Gradskog vijeća Borisom Ercegom, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnici policije, Mjesnog odbora Rodaljice te rodbina poginulih.

Podsjetimo, toga kobnog 11. lipnja 1992. godine srbočetnička vojska ušla je u mjesto Rodaljice te su u dvorištu obiteljske kuće brutalno ubili Luku i njegovu suprugu Grgicu Šunić. Nedugo potom ubili su još dvije mještanke, Mariju Šunić i Milku Grgas.


Rodaljice se nalaze u Gradu Benkovcu, u Zadarskoj županiji na 348 metara nadmorske visine i prostiru se na površini od 7,69 km². Prema popisu iz 2011. godine, u Rodaljicama živi 67 stanovnika. Stanovništvo je u potpunosti hrvatsko. Okolna naselja: Brgud, Bruška, Bjelina, Medviđa, Parčić, Dobropoljci, Kožlovac, Lisičić, Nunić i Gošić.

G.S.

Comments are closed.