FOTO: S MJESTA TRAGEDIJE U VRSIMA Zašto je 60-godišnji pomorac ubio vlastitu kćer pa sebe?

Često smo znali čuti nju i oca kako se svađaju. Bilo je to dosta glasno, da bi vam nekada bilo neugodno sjediti na vlastitoj terasi, ali nikome od nas ni na kraj pameti nije bilo da bi te svađe mogle završiti ovako užasnom tragedijom...

Foto Jure Mišković / HANZA MEDIA-Često smo znali čuti nju i oca kako se svađaju. Bilo je to dosta glasno, da bi vam nekada bilo neugodno sjediti na vlastitoj terasi, ali nikome od nas ni na kraj pameti nije bilo da bi te svađe mogle završiti ovako užasnom tragedijom

Mirno nedjeljno poslijepodne u Vrsima, malom mjestu kraj Zadra, razbudila su tri pucnja koja su se čula u predjelu Mulo. Policijska traka u ulici Ante Starčevića bila je očiti znak da se nešto strašno dogodilo. Oko 17 sati policija je zaprimila dojavu o pucnjavi iz vatrenog oružja u obiteljskoj kući. Kako neslužbeno doznajemo 60-godišnji otac M.J. je s vatrenim oružjem dva puta u kuhinji upucao 29-godišnju kćer, L.J., nakon čega je izašao na terasu i sebi oduzeo život.

– Moja slabo nepokretna majka se nalazila u kući kada je čula buku. Prvo je mislila da joj je palo sušilo za robu, a kada je izašla vanka ugledala je prestravljenu ženu našeg susjeda Marijana koja je vikala i zapomagala ‘Upomoć, zovite hitnu!’. Kako je slabo pokretna, majka nije mogla potrčati prema telefonu. Kako smo kasnije saznali policiju i hitnu je nazvao susjed koji je netom nakon pucnjave prolazio ispred kuće na traktoru,  reklna nam je sinoć  prva susjeda ove nesretne obitelji koja je još uvijek u šoku.

Nedugo nakon što je otac oduzeo život svojoj kćeri pa sebi,  u ulicu su  se okupili brojni mještani koji su pokušavali saznati što se točno dogodilo. Nezapamćena tragedija, slažu se svi.

– Bili su mirna i povučena obitelj. Otac je pomorac, a kćer je radila kao sezonska trgovkinja na Viru. Financijskih problema nisu imali, nedavno su i apartmane napravili tako da to zasigurno ne može biti razlog ovom stračnom obračunu, rekli su nam okupljeni Vršani.

– Često smo znali čuti nju i oca kako se svađaju. Bilo je to dosta glasno, da bi vam nekada bilo neugodno sjediti na vlastitoj terasi, ali nikome od nas ni na kraj pameti nije bilo da bi te svađe mogle završiti ovako užasnom tragedijom – rekla nam je njihova susjeda.

Osim oca i kćeri, u obiteljskoj kući živjeli su majka i starija kćer. U vrijeme užasne tragedije nije točno poznato gdje su se njih dvije nalazile. Jedni govore da su spavale u kući, a drugi da su došle u kuću tik nakon nesreće. Majka i kćer su u stanju šoka prevezene u Opću bolnicu Zadar.

Na mjestu događaja policijski službenici do kasno u noć su provodili očevid. Za sada se slžbeno slučaj vodi kao ubojstvo i samoubojstvo, ali nakon istrage  će se utvrditi sve okolnosti ovog tragičnog događaja koji je u nedjelju poslijepodne potresao malo mjesto kraj Zadra.

Comments are closed.