(FOTO-VIDEO) SJAJNI OKRŠAJ DVA NEPORAŽENA TEŠKAŠA ZAVRŠIO REMIJEM Wilder dvaput rušio Furyja, ali i dobio boksačku lekciju za pamćenje!

Mislim da sam s dva rušenja definitivno pobijedio u meču. Obojica smo ratnici, ostavili smo srce u ringu noćas, ali mislim da sam ja bio bolji - rekao je Wilder nakon borbe kojoj je u Staples Centeru nazočilo 17.698 bučnih gledatelja...

foto-reuters

Deontay Wilder i Tyson Fury boksali su 12 rundi u Los Angelesu u meču godine koji je završio bez pobjednika! Wilder je ostao WBC prvak, iako je dvaput rušio Furyja, ali nije ga uspio pobijediti i obojica su ostala neporažena.Tyson Fury je dominirao 10 rundi, plesao je u ringu i pokazao djelić magije kojom je srušio Klička, ali dvaput je pogriješio i to ga je vjerojatno koštalo pobjede…

Pravo je čudo što se Fury nakon jedne strašne kombinacije uspio pridići i dočekati meč na nogama. Wilder je povezao dva udarca, Britanac se srušio, djelovao beživotno, a onda se u posljednjoj sekundi brojanja uspio vratiti na noge i odvesti meč do odluke koja je bila podijeljena (115-111, 112-114* i 113-113) te nam je donijela neriješeni ishod i vjerojatno njihov novi susret.

Meč godine Deontaya Wildera i Tysona Furyja bio je sve što smo očekivali, a opet nekoliko puta bolji nego što smo se mogli nadati. Fury (27-0-1, 19 KO), taj omiljeni “Kralj Cigana”, plesao je i eskivirao, ubadao prednjim direktima, ponekad spajao kombinacije, sve u svemu – kontrolirao je meč. Devet ili deset rundi bilo je njegovih…Preciznim direktima uništavao je svog protivnika koji je i nakon nekoliko odlično plasiranih i jakih krošeja Furyja –Wilder ostao na nogama i pokazao da će Fury imati problema što se u nastavku i dogodilo…Dva je puta poslao na pod Furyja.

foto-reuters

Wilder (40-0-1, 39 KO) je uglavnom bio nemoćan, ali je strpljivo čekao i dočekao dvije prilike u devetoj i posljednjoj, 12. rundi, u kojima je srušio Furyja. U oba slučaja Britanca je koštala njegova pretjerana nonšalantnost, ali ga je izvuklo veliko srce i čelična volja te se oba puta digao i na kraju završio meč. Da nije bilo tih nokdauna, vjerojatno bi bio pobjednik i novi WBC prvak, rekao je Fury.

foto-reuters

Ovako, suci su podijeljenom odlukom (115-111 Wilder, 114-112 Fury i 113-113) odlučili da je bio remi, što će se retroaktivno vjerojatno činiti kao najpoštenija odluka. Jer bio je ovo zaista sjajan meč dva velika teškaša, koji su obostrani respekt pokazali dugim zagrljajem u ringu nakon zadnjeg gonga.

foto-reuters
– Mislim da sam s dva rušenja definitivno pobijedio u meču. Obojica smo ratnici, ostavili smo srce u ringu noćas, ali mislim da sam ja bio bolji – rekao je Wilder nakon borbe kojoj je u Staples Centeru nazočilo 17.698 bučnih gledatelja čija je potpora bila ravnomjerno podijeljena između oba boksača.
D.J.