Četvrtak, 18. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

(FOTO) SRAMOTNO! Hrvatski branitelj i dragovoljac na terapije u bolnicu putuje u prtljažniku automobila

Jedna tužna i sramotna priča, dolazi nam iz Pakraca, grada poznatom po početku Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj,,.

Dragovoljac Domovinskog rata i umirovljeni hrvatski branitelj Đuro Kadežabek, s prebivalištem u Pakracu, već duže vrijeme proživljava tužnu priču, objavio je pozeski.hr .

Gospodin Đuro, obolio je od Buergerove bolesti koja dovodi do sužavanja krvnih žila, a u konačnici i do amputacije. Na žalost našem Đuri, zbog ove bolesti, amputirane su obje noge.

Godinu dana prije početka epidemije uzrokovane koronom, gospodin Đuro doživio je jedan, a neposredno zatim i drugi Epileptički napadaj, zbog kojeg je izgubio i vozačku dozvolu. Prilikom prvog Epileptičkog napadaja, slomio je i kuk, međutim liječnici nisu preporučivali operativni zahvat zbog čega danas u automobil ne može ući bez da ga barem dvije muške osobe unesu – govori nam vidno tužna i razočarana supruga Anica.

Gospođa Anica ima cistu na mozgu te zbog toga nije u mogućnosti voziti automobil, pa su svugdje prisiljeni ići taxijem o vlastitom trošku.

Kako zbog slomljenog kuka gospodin Đuro može biti samo na ravnoj površini, jedina opcija je da se vozi u prtljažniku automobila. Pitamo se je li ovaj dragovoljac Domovinskog rata zaslužio nakon nesebičnog doprinosa Domovini ovakav tretman?

Supruga Anica nam tvrdi da je status njegovatelja dobila tek nakon punih 17 godina čekanja od Centra za socijalnu Skrb, prošle godine u 11. mjesecu.
Gospodin Đuro do sada je 21 put bio u Hiperbaričnoj komori.

Hiperbarična komora je tehnološki sofisticiran medicinski uređaj koji osigurava ljudima boravak u sredini povišenog ili sniženog tlaka u odnosu na normalni atmosferski tlak od 1 bara. Hiperbarična komora je zapravo “simulator ronjenja”, samo što umjesto vode njenu unutrašnjost ispunjava plin.

Njihovom primjenom ostvaruje se niz fizioloških promjena u organizmu, koje izaziva povećana ili snižena vrijednost parcijalnog tlaka kisika u udahnutom zraku.

U Hiperbaričnu komoru moraju ići u Split. Tamo su smješteni u Hotelu Zagreb, gdje su tvrde nam gospođa Anica tri apartmana za ratne invalide te im isti trošak smještaja financira Ministarstvo branitelja.
Đuro Kadežabek, dragovoljac je Domovinskog rata. Bio je pripadnik 76. samostalnog bataljuna Hrvatske vojske Pakrac, ali i u pričuvnom sastavu MUP-a.

Zašto gospodin Đuro nema pravo na sanitet od Pakraca do Splita, nije nam jasno.
Hoće li se napokon netko osvijestiti i nešto poduzeti kako se ovakve tužne i sramotne scene više ne bi ponavljale i kako bi ovaj dragovoljac Domovinskog rata dostojanstveno mogao putovati na prijeko potrebne terapije, ostaje tek za vidjeti, piše pozeski.hr

U nastavku pogledajte kako se hrvatski branitelj zbog svog zdravstvenog stanja vozi u prtljažniku taxija:

izvor i foto-pozeski.hr/

Najnovije

Kovač: Koalicija s DP-om vratila bi HDZ na tvorničke postavke

Foto:Screenshot/N1   Bivši ministar vanjskih poslova Miro Kovač gostujući na N1 televiziji komentirao je potencijalne postizborne koalicije. “Glasači bi voljeli da se dogodi koalicija HDZ-a i Domovinskog...

Radić: Bilo je poziva iz HDZ-a, imat ćemo čvrst stav

Foto:Domovinski pokret   Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić rekao je kako je bilo poziva toj stranci iz HDZ-a i poručio da ljudi mogu pozivati s...

Milanović prekinuo šutnju, progovorio o “slovu i duhu Ustava”

Foto:Screenshot/HRT   Predsjednik Zoran Milanović se oglasio na svome Fb-u. “Zahvaljujem svima vama, hrvatskim ljudima, koji ste u srijedu izašli na izbore za Hrvatski sabor. Određujući za...

DP i Možemo dobitnici izbora, HDZ pobjednik, SDP gubitnik, Most opstao

Piše: Josip Milić   Nakon prospavane izborne noći red je za jednu ozbiljniju analizu. Po svemu sudeći Vladu će formirati HDZ, Domovinski pokret i manjinci bez...

Hitrec: Hvala ti, Bože, da je kampanja kratka

Piše: Hrvoje Hitrec, Hrvatsko kulturno vijeće   Travanj 2024. ide dalje Hvala ti, Bože, da je kampanja kratka. Da traje mjesec dana, svi bismo poludjeli od dosade...