FOTO Svetkovina Tijelova i ove je godine dostojno proslavljena u Sinju . Sinjski Alkari alkarski momci u svečanim odorama!

poštovanju Tijela i Krvi Kristove

facebook

Svetkovina Tijelova i ove je godine dostojno proslavljena u Sinju, 20. lipnja 2019.

Vjerni je puk ispunio župnu crkvu Gospe Sinjske. U 9 sati započela je sveta misa, kojom je predsjedao sinjski župnik fra Perica Maslać, uz koncelebraciju fra Petra Klapežafra Bože Norca Kljajefra Stjepana Matića. Župnik je na početku misnog slavlja pozdravio sve nazočne, uveo ih u tajnu svetkovine Tijelova i pozvao vjerni puk na iskreno kajanje.

Pod Svetom misom pjevao je zbor Župe i Svetišta, oko oltara ministranti, ispred oltara ovogodišnji prvopričesnici spremni za procesiju s košarama punih cvijeća, pripravni za službu u pratnji Presvetoga. Misna čitanja i molitvu vjernika predvodili su mladi iz župe.
Fra Perica je prikladnim riječima propovijedao o svetkovini Tijelova, a pogotovo o poštovanju Tijela i Krvi Kristove. Puno se svijeta pričestilo, što je također bio znak koliko pobožni puk poštuje i dostojno prima u pričesti Tijelo Kristovo.

Fra Perica je prikladnim riječima propovijedao o svetkovini Tijelova, a pogotovo o poštovanju Tijela i Krvi Kristove. Puno se svijeta pričestilo, što je također bio znak koliko pobožni puk poštuje i dostojno prima u pričesti Tijelo Kristovo.

Na kraju Svete mise župnik je najavio svečanu procesiju koja se uputila kroz grad slijedećim redoslijedom: naprijed su krenuli ministranti s križem i upaljenim svijećama, pa prvopričesnici posipajući iz košarica cvijeće pred Presvetim, svećenici, pa župnik s Presvetim, alkarski momci koji su nosili baldakin-nebo iznad Presvetoga, u pratnji alkara pa vjerni puk Božji.

Velika masa svijeta ispunila je sinjske ulice, a procesija se dostojanstveno i pobožno kretala gradom uz pratnju župnih redara. Na 4 stajališta-oltara: župnik je blagoslovio vjernike na sve četiri strane svijeta. Kad je procesija stajala na postajama, gradska su zvona pozdravila procesiju i Presveti Oltarski Sakramenat. Procesiju je pjesmom pratio sinjski zbor na čelu s fra Jurom i s. Jelenom, a fraToni ŠimunovićIvan Radović i Ana Galić prigodnim meditativnim tekstovima i molitvama.

Poslije procesije u crkvi je svečanim blagoslovom i pjesmom završen ovaj svečani dan.

Iz Svetišta Gospe Sinjske zahvaljuju svima koji su sudjelovali u tijelovskim pripremama i organizaciji: Policiji, prvopričesnicima, pjevačima, čitačima, djeci, ministrantima, mladima, časnim sestrama, alkarima, alkarskim momcima, tehničkom osoblju i svima koji su svojom aktivnošću doprinijeli ovom velikom slavlju.

Velika masa svijeta ispunila je sinjske ulice, a procesija se dostojanstveno i pobožno kretala gradom uz pratnju župnih redara. Na 4 stajališta-oltara: župnik je blagoslovio vjernike na sve četiri strane svijeta. Kad je procesija stajala na postajama, gradska su zvona pozdravila procesiju i Presveti Oltarski Sakramenat. Procesiju je pjesmom pratio sinjski zbor na čelu s fra Jurom i s. Jelenom, a fraToni Šimunović, Ivan Radović i Ana Galić prigodnim meditativnim tekstovima i molitvama. Poslije procesije u crkvi je svečanim blagoslovom i pjesmom završen ovaj svečani dan.

Hvala svima koji su sudjelovali u tijelovskim pripremama i organizaciji: Policiji, prvopričesnicima, pjevačima, čitačima, djeci, ministrantima, mladima, časnim sestrama, alkarima, alkarskim momcima, tehničkom osoblju i svima koji su svojom aktivnošću doprinijeli ovom velikom slavlju.

Zvucima orgulja s kora, župnim zvonima i skladnim pjevanjem zbora i puka završilo je „Tjelovsko slavlje“ u sinjskoj župnoj crkvi…Izvor i više –FOTO-OVDJE

M.M.