(FOTO) U Karlovcu se slavi Dan Hrvatske kopnene vojske i Dan hrvatskih branitelja Karlovačke županije

Uz Dan Hrvatske kopnene vojske i Dan branitelja Karlovačke županije, ujutro su položeni vijenci kod središnjeg križa ispred Zapovjedništva te je služena misa u tamošnjoj kapelici Bl. Alojzija Stepinca...

Karlovac, 30.05.2018 - foto HINA/ Mladen VOLARIÆ

Povodom svečanog obilježavanja Dana Hrvatske kopnene vojske, u srijedu je u Karlovcu zapovjednik HKoV general bojnik Siniša Jurković uručio promaknuća časnicima i dočasnicima te pohvale i nagrade istaknutim pripadnicima HKoV-a, a tijekom dana Ministarstvo obrane RH i braniteljske udruge zajedno će proslaviti i Dan branitelja Karlovačke županije.

U krugu vojarne, uz zapovjedništvo HKoV-a, general bojnik Jurković najavio je da će ta vojarna danas biti svečano imenovana “Vojarnom stožernog generala Petra Stipetića”.

Karlovac, 30.05.2018 -foto HINA/ Mladen VOLARIÆ /ds

Jurković je rekao i kako je izuzetno ponosan kako je, nakon prvog postrojavanja Hrvatske vojske prije 27 godina u Zagrebu, hrvatska kopnena vojska i Oružane snage RH u cjelini “respektabilna oružana sila”.

Vojska se i dalje modernizira da bi bila spremna i sposobna obraniti suverenitet i integritet Republike Hrvatske, pomoći saveznicima u potpori mira u svijetu i hrvatskim građanima u uvjetima nesreća i nepogoda, rekao je Jurković te obećao daljnju pomoć vojske u predstojećoj požarnoj sezoni.

Kao važan ovogodišnji događaj, izdvojio je vojnu vježbu “Velebit” i to za sve grane Oružanih snaga RH.

Na Vunskom polju, nedaleko rijeke Korane, uz Dan HKoV slavi se i Dan hrvatskih branitelja Karlovačke županije, 30. svibnja.

Karlovac, 30.05.2018 -foto HINA/ Mladen VOLARIÆ

Među braniteljskim udrugama cijeli dan traju sportska natjecanja u malom nogometu, košarci, odbojci i streljaštvu, a na središnjem događaju na proglašenju pobjednika očekuje se i dolazak ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda.

Priređen je i taktičko-tehnički zbor Oružanih snaga i MUP-a pa građani mogu vidjeti suvremeno naoružanje i pokazne vježbe.

Uz Dan Hrvatske kopnene vojske i Dan branitelja Karlovačke županije, ujutro su položeni vijenci kod središnjeg križa ispred Zapovjedništva te je služena misa u tamošnjoj kapelici Bl. Alojzija Stepinca koju je predvodio vojni kapelan Vladislav Mandura.H

A.K.

 

Comments are closed.