(FOTO) U Zadru održan prosvjed ‘Protiv pravosuđa koje štiti kriminalce’: ‘Kakav je miris krvi na vašim rukama?’

Želim da ga se tereti za pokušaj ubojstva jer on je moje dijete mrcvario pola sata na podu, to nisu samo teške tjelesne ozljede...

U Zadru je u srijedu održan prosvjed u znak potpore 18-godišnjoj djevojci koju je u lipnju brutalno pretukao Darko Kovačević Daruvarac (31), koji je nakon šest mjeseci, po sili zakona, pušten iz istražnog zatvora…

Na prosvjedu, na kojemu se najprije na Narodnom trgu, a zatim i ispred zgrade Županijskoga suda okupilo oko tisuću ljudi, građani su nosili natpise “Po japankama se zlo poznaje”, “Kakav je miris krvi na vašim rukama” i “I ja sam Lorena”. Okupljeni su tražili da Državno odvjetništvo promijeni kvalifikaciju za kazneno djelo koje se stavlja na teret Kovačeviću Daruvarcu u “pokušaj ubojstva” jer bi u tom slučaju u istražnom zatvoru mogao biti godinu dana, a ne šest mjeseci kao sada, kad ga se tereti za nanošenje teških ozljeda.

Iako je prosvjed završio oko 15.30, mnogi građani i dalje su ostali pred sudom, navodi HRT.

Marija Jerončić, jedna od organizatorica prosvjeda, istaknula je kako žele poduprijeti sve žrtve nasilja koje se u sudskim procesima dodatno traumatiziraju.

Na prosvjednom skupu govorila je i Ana Gurlica, majka pretučene djevojke, koja je rekla kako je njezino dijete zatvoreno u kući, a njezin zlostavljač pije kavu na Kalelargi.

“Hvala vam, dragi ljudi, vi ste spasili moje dijete, podigli ste je. Sada je prisiljavaju da odustane od iskaza. Želim da ga se tereti za pokušaj ubojstva jer on je moje dijete mrcvario pola sata na podu, to nisu samo teške tjelesne ozljede”, rekla je Gurlica.
Ispred suda su se čitala i svjedočanstva zlostavljanih žena na facebook grupi koja je pokrenula prosvjed.H

D.K.

Comments are closed.