FOTO Ukrajinske snage za specijalne operacije love posebnu zvijer – neprijateljsku protuzračnu obranu…Ukrajinske snage zaplijenile su ruske SAM sustave Buk i zalihe municije

Ukrajinske snage zaplijenile su ruske SAM sustave Buk i zalihe municije...

SSO-Ukrajine-foto-twitter

SSO skupine Ukrajine love posebnu zvijer – neprijateljsku protuzračnu obranu.
U jednom od operativnih područja, skupina Snaga za specijalne operacije Oružanih snaga Ukrajine izvršila je pretragu i identificirala SAM Buk…

Nakon toga, operateri su topnički gađali opremu okupatora. A onda se počelo čistiti područje…

Ukrajinske snage zaplijenile su ruske SAM sustave Buk i zalihe municije

Ukrajinske snage za specijalne operacije prije nekoliko dana pronašle su ruski raketni sustav zemlja-zrak i streljivo Buk u blizini jednog od naselja, a daljnji detalji o lokaciji nisu otkriveni.

Zapovjedništvo Snaga za specijalne operacije ukrajinske vojske objavilo je vijest na Facebooku, prenosi Ukrinform.

“Ovo je otkriće napravio tim ukrajinskih snaga Specops zajedno s borcima pokreta otpora. Tijekom specijalnih izviđanja i potrage na području jednog od naselja, vojnici su otkrili ruski SAM sustav Buk. Pored napuštenog protuzračnog raketnog sustava bio je rusko skrovište, gdje su skrivali streljivo, oružje i opremu”, navodi se u priopćenju.

Oni su nam ubili sažaljenje, a mi smo rodili bijes.
Ovi ruski dželati sanjali su o povratku kući kao pobjednici, s vrećama opljačkanih “darova” i pričama kako su se rugali našem narodu.
No, prvi im je došao SSO Ukrajine.
I dao im kartu za pakao.

Nekoliko jedinica neprijateljske protuzračne obrane zauzela je skupina snaga za specijalne operacije Oružanih snaga Ukrajine tijekom specijalnih operacija. Konkretno, riječ je o SAM-u Bukva i borbenoj kontrolnoj točki kompleksa bukve M1.

T.H.