FOTO Uoči Oluje i srpski ratni zločinac pravomoćno osuđeni za počinjene ratne zločine u Škabrnji Miroslav Mlinar- provocira s Ade Ciganlije u Beogradu, Srbija…

Prema fotografiji vidite kako danas izgleda ovaj srpski „mučenik“ šest puta ranjavan u ratu protiv Hrvatske i zamalo „preklan“ (ovo zadnje namjerno stavljamo u navodnike). Ako ga slučajno vidite u svojoj blizini dojavite najbližoj policijskoj postaji ili na broj 192, jer riječ je o izuzetno opasnom ratnom zločincu, pravomoćno suđenom za ratne zločine i masakar u Škabrnji...

Kad napišem ime i prezime Miroslava Mlinara, mlađim dobnim skupinama tj. onima rođenim iza Domovinskog rata može se pojaviti nevidljivi upitnik iznad glave. Kako je ponavljanje majka znanja, zbog njih neke stvari moramo ponoviti i red je da ga najprije predstavimo. U najkraćim crtama…

Naime riječ je o pravomoćno osuđenom srpskom zločincu za počinjene ratne zločine u Škabrnji. Danas Miroslav Mlinar bezbrižno živi u Beogradu, Hrvatska već godinama čeka njegovo izručenje, dok Srbija čeka pristup Europskoj uniji.

Oduvijek je spomenuti lik htio biti glumac, no zbog nedostatka talenta on to nikad nije postao. Glumio je u nekom sasvim drugom pomno izrežiranom i realnom filmu svojevrsnom dokumentarcu i hororu, kada je u odori neprijateljske vojske sudjelovao u masakru u Škabrnji. No nije to jedini njegov horor film iživiljavanja nad civilima u Škabrnji.

Ratni zločinac Mlinar na 2, 14 minuti videa

U jednom od njegovih prvih filmova puno je toga lošeg započelo za Srbe, odmah po završetku prvih višestranačkih izbora u Hrvatskoj. Mlinar je, kao tadašnji predsjednik benkovačkog mjesnog odbora Srpske demokratske stranke, u noći s 18. na 19. svibanj 1990. godine odglumio žrtvu napada nožem u mračnoj benkovačkoj uličici.

Izabranim zastupnicima SDS-a (Srpske demokratske stranke) bio je ovo povod za nedolazak na prvu, konstituirajuću sjednicu prvog, demokratski izabranog, Sabora u Hrvatskoj. Štoviše, politički vođe hrvatskih Srba donijeli su zbog isceniranog tzv. napada na Mlinara odluku o prekidanju svih veza s Hrvatskim saborom i hrvatskim strankama. U međuvremenu su nezadovoljni hrvatski Srbi, uz očitu pomoć službenog Beograda, potaknuli niz incidenata koji su konačno doveli do otvorenog ratnog sukoba koji će završiti Vojno redarstvenom akcijom Oluja.

Ratni zločinac Mlinar na 7, 38 minuti videa.

Danas Miroslav Mlinar bezbrižno živi u Beogradu, objavljuje na Facebooku fotografije. Jednoj od njih je 21. srpnja, uz požare i paljevine koji su se tih dana događale u Zadarskoj županiji i nedolične grafite koji su se pojavili u široj okolici Benkovca, označio lokaciju „Karin Gornji“. Nakon desetak dana Mlinar mijenja lokaciju na kojoj je snimljena ta fotografija u „Ada Ciganlija“ (u Beogradu.).

Psihijatri bi vjerojatno ovaj postupak ocijenili kao očiti žal za rodnim krajem iz otadžbine, ali bez pokrića. Realno je nemoguće da se pojavi u Hrvatskoj zbog realnog straha od uhićenja. Osim ako se ne radi o propustu hrvatskih službi koje bi ozbiljno trebale voditi računa o uhićenjima ratnih zločinaca, pa su ga propustile uhititi na tlu Hrvatske?

S obzirom na sva prethodna loša iskustva s ovim glumcem, koji trenutno uživa status uglednog građanina Srbije i ratnog heroja, možemo se s pravom zapitati potiče li ovaj junak srpske mitomanije srpske militante da i danas rade nered po Hrvatskoj.

Prema fotografiji vidite kako danas izgleda ovaj srpski „mučenik“ “šest puta ranjavan” u ratu protiv Hrvatske i zamalo „preklan“ (ovo zadnje namjerno stavljamo u navodnike). Ako ga slučajno vidite u svojoj blizini dojavite najbližoj policijskoj postaji ili na broj 192, jer riječ je o izuzetno opasnom ratnom zločincu, pravomoćno suđenom za ratne zločine i masakar u Škabrnji.

Autor / G.Š.