FOTO-VIDEO Branitelji umjetnici iz Splita i ove godine kao i do sada u dane pred Uskrs oslikavati će pisarnice na Splitskoj Rivi…

Branitelji umjetnici iz Splita i ove godine kao i do sada u dane pred Uskrs oslikavati će pisarnice na Splitskoj Rivi…

Branitelji umjetnici udruženi u u drugu djeluju u pravcu humanitarnog rada kao i predstavljanjem puku da Hrvatski branitelj zna , umije i hoće.Kako smo se borili s puškom u ruci tako danas i radom u kulturi predstavljamo našu populaciju.

Ivo Rakuljić -Arafat Umirovljeni HRVI iz 114 brigade

Ostali su isto umirovljeni HRVI. Ima ih i iz policije. A što se tiče imena malo su ljudi zatvoreni.

Udruga branitelja-Sekcija umjetnika branitelja grada Splita 

Predsjednik iste je Ivica Marin Već smo podosta radili humanitarno. Bavimo se slikarstvom, izradom skulptura , a nekoliko nas pišemo poeziju. Po tom pitanju 2018 godine izišla je knjiga sa naslovom _“VRIDILO JE”– u nakladi kuće Bošković , istu je predstavio predsjednik književnika Hrvatske…

Dosta smo aktivni kao udruga. Humanitarno djelujemo. Radimo s djecom sa posebnim potrebama iz ustanove Juraj Bonaći.

Po pitanju imena naših članova, mogu reći samo da su mnogi samozatajni i mnogi ne žele da se zna što rade. Takvi su ti naši dečki.  Važan nam je rad i djelovanje u kulturi, kao hrvatskih branitelja koji su svoje pošteno odradili u obrambenom Domovinskom ratu, a danas nastavljaju  uspješno djelovati kroz kulturu.

I ove godine oslikavamo velike pisarnice na Splitskoj Rivi u cilju da se u predstavimo u pozitivnom svjetlu da mi i ostali iz populacije nas branitelja znamo, i pozitivno nastojimo raditi i samim tim pokazati svima da mi hrvatski branitelji nismo onakvi kakvima nas mnogi u državi koju smo stvorili žele na negativne načine predstavljati. Mi djelujemo sukladno našim mogućnostima i naša se djela jasno vide danas u miru, i sad, posebice u ovo Uskrsno vrijeme, kaže Ivo Rakuljić-Arafat.

M.M.Viribus unitis /Braniteljski portal