FOTO-VIDEO Gotova je: Kinezi za 8 dana dovršili bolnicu za koronavirus- koja se prostire na 25.000 kvadratnih metara!…

Bolnica je danas - gotova. Na gradilištu se stalno nalazilo preko trideset kopača i deset buldožera, a nova bolnica se prostire na 25.000 kvadratnih metara...

Obećano – ispunjeno. Vlasti u Wuhanu su zbog sve većeg broja oboljelih od koronavirusa počeli krajem siječnja graditi ‘od nule’ novu bolnicu s 1000 kreveta. Bolnica se dizala nevjerojatnom brzinom, a zadani rok bio je 3. veljače. U međuvremenu su neke stare zgrade u vrlo kratkom roku preuredili u improvizirane bolnice…

Gradnja nove bolnice izazvala je veliku pozornost svjetske javnosti, a radove su uživo pratile kamere. Bolnica je danas – gotova. Na gradilištu se stalno nalazilo preko trideset kopača i deset buldožera, a nova bolnica se prostire na 25.000 kvadratnih metara, donosi 24.sata.hr.

– Bolnica se prvenstveno gradila zbog nedostatka mjesta u postojećim bolnicama. Ne samo da je završena brzo, već neće puno ni koštati – objavile su vlasti u Wuhanu. Od koronavirusa do sada je umrlo najmanje 362 ljudi, a zaraženo ih je više od 15.000.

CHINA-WUHAN-HUOSHENSHAN HOSPITAL (CN) | Autor: Cheng Min/XinHua/PIXSELLfoto: Cheng Min/XinHua/PIXSELL
CHINA-WUHAN-HUOSHENSHAN HOSPITAL (CN) | Autor: Cheng Min/XinHua/PIXSELLfoto: Cheng Min/XinHua/PIXSELL
CHINA-WUHAN-HUOSHENSHAN HOSPITAL (CN) | Autor: Li He/XINHUA/PIXSELLfoto: Li He/XINHUA/PIXSELLCHINA-WUHAN-HUOSHENSHAN HOSPITAL (CN) | Autor: Cheng Min/XinHua/PIXSELLfoto: Cheng Min/XinHua/PIXSELL

Kinezi već imaju iskustvo ekspresnog građenja bolnice, piše NBC, i podsjeća da su sličnu takvu sagradili 2003. godine, kada je izbila epidemija SARS-a.

POGLEDAJTE VIDEO:

U Hrvatskoj je centar za liječenje potencijalnih pacijenata s koronavirusom Klinika za infektivne bolesti Fran Mihaljević u Zagrebu, u kojoj su uredili posebne prostorije.

– Nakon postavljanja sumnje, liječnik dogovara pregled ili hospitalizaciju u našoj Klinici. Pacijent dolazi vozilom uz pratnju te ga dočekujemo kod lifta s vanjskim ulazom kako bismo spriječili doticaj s drugim pacijentima. Ključ lifta ima samo naše medicinsko osoblje, a dizajnirali smo ga tako da se ne zaustavlja na svim katovima nego dolazi izravno na odjel – objasnila nam je postupak zaprimanja pacijenta dr. med. Davorka Dušek, spec. Infektologije u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević.

POGLEDAJTE VIDEO:

T.H.