FOTO-VIDEO Hrvatska rukometna reprezentacija završila je svoj nastup na Europskom prvenstvu…Evo što slijedi

Ukloni pojam: hrvatska rukometna reprezentacija hrvatska rukometna reprezentacija

U posljednjem kolu drugog kruga hrvatski su rukometaši remijem 28 : 28 protiv Nizozemske završili svoj nastup na Europskom prvenstvu…

Nakon prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Egiptu i propuštanja Olimpijskih igara, ovo je još jedno natjecanje naših rukometaša koji nije zbog niza (zdravstvenih) i drugih problema u samoj reprezentaciji oduševio. Kauboji su završili na osmom mjestu. Imali su hrvatski rukometaši zapaženih nastupa, ali je onaj sa Crnom Gorom iz nerazumljivih razloga pokopao Kauboje.

Koronavirus je dosta toga poremetio u planovima izbornika Hrvoja Horvata, ali ono što smo dobili su mladi rukometaši, čak i oni koji, poput Tina Ličina, nisu bili u planovima unatoč planiranom velikom pomlađivanju.Nadajmo se da će se stvoriti dobra i kompaktna mlada ekipa koja je pokazala i na ovom prvenstvu da se na sve njih može i te kako računati. Sjetite se samo igre protiv Danske, i ove danas protiv Nizozemaca…

Izbornik Horvat: “Glavni cilj nam je bio osigurati osmo mjesto, iza nas su Crna Gora i Nizozemska”

Nakon utakmice svoje dojmove je dao izbornik Hrvoje Horvat koji kaže da je cilj prije ove utakmice uspješno ostvaren, a to je osmo mjesto na Euru.

”Bitno je da smo se borili. Glavni cilj nam je bilo osigurati osmo mjesto, a pobjeda nas je od šest razlike vodila do sedmog mjesta. Crveni karton Srne nas je malo poremetio. Zadnjim atomima snage smo uspjeli sačuvali taj bod koji nas drži ispred Crne Gore i Nizozemske”, rekao je Horvat.

”Koronavirus je režirao Euro, pokazali smo srce i koliko je hrvatskim reprezentativcima znači Euro. Teško je podvući crtu. Mi taj prvotni popis nismo napravili bez veze, znali smo da mladima treba iskusnih kao Duvnjak, Čupić i Cindrić, vođenim okolnostima smo napravili popis u kojeg smo vjerovali. Svi koji su došli pomogli su nam u teškim trenucima, jako dobro su minutažu iskoristili Lučin, Jelinić i Srna. Mislim da smo na dobrom putu za dalje”, izjavio je Horvat i za kraj dodao:
”Svaka škola košta, mi smo svjesno ušli u uvođenje mladih igrača, napravili smo dobru stvar za rukomet time, ima ih dosta i jaki smo, radimo u Savezu na tome…”

Hrvatska rukometna reprezentacija
Foto-HRS

Što sad slijedi? Za godinu dana je novo Svjetsko prvenstvo koje organiziraju zajednički Švedska i Poljska. Ove dvije reprezentacije, kao i aktualni prvak Danska, imaju sigurno mjesto. Europa će dati još barem 12 reprezentacija od čega će tri ostvariti plasman izravno, kao najbolji na trenutnom Euru, dok će njih devet igrati kvalifikacije.

Kako su Danska i Švedska izborili polufinale, i peto mjesto s EP-a vodi izravno na SP. Španjolci su također izborili nastup jer su izborili polufinale.

 

D.J.