FOTO-VIDEO-HRVATSKI BRANITELJI OGORČENO: Ne možemo ostati ravnodušni i prihvatiti da na našem području može biti dobro došao netko tko otvoreno veliča četničkog vojvodu Dražu Mihajlovića!

foto-screenshot-youtube-Miroslav Ilić pjeva četničke pjesme

Priopćenje za javnost

Povodom saznanja da je u pripremi organizacija koncerta srpskog pjevača Miroslava Ilića u Vetovu teško da možemo ostati ravnodušni i prihvatiti da na našem području može biti dobro došao netko tko otvoreno veliča četničkog vojvodu Dražu Mihajlovića. Obitelji i dragovoljci naše županije koji su u Domovinskom ratu izgubili svoje najmilije svakodnevno nam se javljaju u udrugu te izražavaju zgroženost i nevjericu da će taj koncert u Vetovu biti realiziran.

Kao udruga branitelja izražavamo zabrinutost i negodovanje te smatramo da hrvatski branitelji i istinski domoljubi nisu to zaslužili, da ih se vrijeđa na takav način.
Isto tako udruga se ograđuje od eventualnih izgreda ili nemilih događaja koji se mogu dogoditi na ovom „derneku”. Ukoliko organizator NK Graševina smatra da vrijedi organizirati ovako nešto neka i preuzme punu odgovornost za eventualne posljedice, stoji u priopćenju koje je potpisao,.

Ogorčeni Hrvatski branitelji

Predsjednik ŽP UHDDR PSŽ

Tomica Gaklović

Vetovo je naselje u Slavoniji smješteno podno dvije velike planine – Papuk i Krndija. Pripada Požeško-slavonskoj županiji i gradu Kutjevu. Polubrežuljkast i slikovit kraj čini još ljepšim plodne ravnice koje se pružaju prema unutrašnjosti nekada panonskog mora, a danas Vallis Aurea – Zlatne doline.P.S.

Zanimljivo ili prežalosno da nam se non stop po Hrvatskoj vrzmaju srpski pjevači koji su bili proizvodom titove komunističke ex jugoslavije , kao da u Srbiji nema mladih pjevača , neopterećenih velikosrpskim i četničkim radikalizmom , pa tako prečesto imamo priliku u Hrvatskoj slušati i one koji su pjevali VRSK i uveseljavali one koji su nas napadali, rušili, palili, ubijali u Domovinskom ratu…Slušamo pjesme od tamo nekakve “Lepe Brene”ili Fahrete Jahić koja uporno “sa posebnom zadaćom” pjeva o ex jugoslaviji koje više nema i na taj način u mladim ljudima budi sasvim neke druge osjećaje od onih koje bi stvarno trebalo. Ona je bila jugoslovenka, kao i Zdravko Čolić, Miroslav Ilić i mnogi drugi ali to u svojoj glavi može biti i dalje, ali ona zna dobro da ex jugoslavije o kojoj ona pjeva iz sveg srca, jer joj je ista komunistička tvorevina dala sve, više nema. Zna ona to jako dobro ali je isto tako svjesna da u Hrvatskoj postoje one strukture koje su mentalno još i te kako u ex jugoslaviji pa se onako već ostarjela i utegnuta bacaka po bini na kojoj se zna i srušiti jer je dovoljno godina naslagala da joj visoke pete više ne služe kao adut za duge noge. No, ona na svim svojim koncertima po Hrvatskoj uvijek pjeva i zavija tu “zabranjenu pjesmu” jugoslovenka, tjerajući mlade ljude da pjevaju zajedno sa njom o nečem što više ne postoji, drugim riječima bi joj trebalo potpuno zabraniti izvoditi tu pjesmu u kojoj postoje stihovi koji su notorna laž.

Nažalost, nekim našim pjevačima ni usnu nisu dostupna mjesta ni Arene u kojima se raširenih “ruku i nogu” dočekuju srpski pjevači koji arlauču i zavijaju ex jugoslavenske pjesme o pokojnoj državi koje više nema.Pa dokle ćemo mi Hrvati još slušati stare i olinjale srpske tj jugoslavenske fosilne ostatke, a našim glazbenicima zabranjivati pjevanje na mjestima u koje ex jugoslaveni ulaze bez problema. Kad ćemo doznati plaćaju li oni Hrvatskoj poreze na svoja izvođenja i ponašaju li se u skladu sa Hrvatskim zakonima? Naravno, to nećemo nikada doznati!? Ali, dobro znamo da izvode pjesme koje su pročetničke, projugoslavenske itd, a da im nitko od hrvatskih vlasti to ne zabranjuje, a morao bi!


VEZANE VIJESTI

Za one koji ne znaju, riječ je o pjevaču koji na svom repertoaru, naravno kad ne nastupa u Hrvatskoj, ima i pjesmu ‘Morem plovi jedna mala barka’, koja veliča četničkog vođu Dražu Mihailovića.

(VIDEO) Slavio je “Čiča Dražu”, četnike i srpske bajunete, a danas nastupa u Sv. Klari kraj Zagreba!…Što se čeka sa zabranom ovom izvođaču četničkih huškačkih pjesama?