FOTO, VIDEO Jako nevrijeme praćeno tučom pogodilo Dalmaciju.More je na kopno izbacilo tri jedriličara…

U ranim poslijepodnevnim satima došlo je do jakog razvoja naoblake u dijelovima Dalmacije…

Olujni oblak razvio se u Zagori Srednje Dalmacije te je zahvatio dio Cetinske krajine, a nakon toga se proširio na zaleđe Trogira i Kaštela, piše Dalmacija danas.

Oko 13 i 30 sati veliko nevrijeme s tučom zahvatilo je područje Kaštel Štafilića i zapadnog dijela Kaštela, a nevrijeme se postepeno širi i prema splitskom području gdje intezivno grmi.

Prije nevremena temperature su bile visoke, većinom iznad 25 Celzijevih stupnjeva, a u samo pola sata temperatura zraka u Kaštel Štafiliću pala je za nevjerojatnih 12 stupnjeva.

Prema dojavama čitatelja i procijeni prometa na Google trafficu, promet kroz Kaštel Stari gotovo je u zastoju pa se stoga upozoravaju vozači na dodatan oprez u vožnji kao i na strpljenje, piše Dalmacija danas.

gužva na cesti, promet, kiša, nevrijemeIzvor: Dalmacija danas

Mladi članovi jednog jedriličarskog splitskog kluba danas su na moru doživjeli pravu dramu.

Uhvatilo ih je nevrijeme na moru, prevrnulo i izbacilo na obalu kod Slatina. S njima su bili i njihovi treneri, ali vjetar je došao iznenada i jednostavno nisu uspjeli reagirati.

nevrijeme, tuča, kašteliIzvor: Crometeo tim

Kako doznaje Dalmacija danas, na intervenciji je bilo DVD Slatine od kojih se doznaje kako nasreću, nema ozlijeđenih, a more je na kopno izbacilo tri jedriličara.

D.K.