Subota, 20. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

FOTO-VIDEO Kako je buknuo požar u pogonu nekadašnje tvornice Pamučna industrija u Dugoj Resi?…Ovako je uništena i Dalmatinka Sinj, samo što je pokradena…

Zapalio se pogon nekadašnje tvornice Pamučna industrija u Dugoj Resi u nedjelju poslijepodne. Prema prvim informacijama, nitko nije ozlijeđen.Gori napušteni dio zgrade. Požar se širi krovištem. Mnogi se pitaju, kako je i zašto baš tu buknuo požar?

Požar su vatrogasci stavili pod nazdor te kažu da nema opasnosti za građane…

POGLEDAJTE VIDEO-24.sata.hr

Da nema opasnosti od širenja požara te da ne gore nikakve opasne tvari, priopćeno je i iz Županijskog vatrogasno-operativnog centra.

Prema prvim informacijama županijskog vatrogasnog zapovjednika Gorana Frankovića,  požar je buknuo oko 16.53 sati te je ubrzo angažirano 55 vatrogasaca s 19 vozila iz devet vatrogasnih postrojbi.

Gori tvornica pamučne industrije u Dugoj Resi koja je bila strateški partner na tržištu, također uništene Dalmatinle sinj u kojoj se radilo preko 2800 radnika.

Franković je dodao kako će požar do jutra lokalizirati, što znači da će vatrogasci ostati na terenu cijelu noć. Izgorjeli su strojevi i plastika.

Na terenu su DVD Duga Resa, DVD Belavići, DVD Stara Sela, JVP Karlovac, JVP Ogulin, DVD Barilović, DVD Belajske Poljice i DVD Hrnetić Novaki.

Karlovački Centar 192 najavio je kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja uzroka požara.

‘Tu tvornicu treba maknuti, srušiti…’

– Ovo je veliko zlo, što je napušteno i ne upotrebljava se za ništa – rekao je bivši zaposlenik Pamučne industrije. Dodao je kako je tvornica još radila nešto tijekom rata, a onda je zatvorena.

– Žao mi je, ali ovakvo kakvo je… Treba tu tvornicu maknuti, srušiti… Ovako, iz dana u dan da gori, samo gore može biti – objasnio je.

Tvornicu pamučne industrije Dalmatinka Sinj zadesila je ista sudbina- samo što nije izgorila već je sve pokradeno iz bogato uređenih pogona.

Tvornica pamučne industrije Dalmatinka Sinj- također je zatvorena , obrasta korovom i pokradenao je sve što je vrijedilo u njoj.
-U Dalmatinki Sinj je radilo 2800 radnika i radnica- Gotovo je: bivše radnice sinjske Dalmatinke plaču dok im se pred očima ruši tvornica koja ih je othranila!

Zadesila je ista sudbina kao i Sinjsku Dalmatinku koja je bila poslovni partner sa Dugoreškom pamučnom industrijom, a koja je zahvaljujući pretvorbi i kriminalu koji se tamo dogodio jednostavno ugasila svoje strojeve i sad zarasta u trnje.

 

Najnovije

Radić: DP će ostati jedinstven, neće sudjelovati u vlasti pod svaku cijenu

Foto:HRT   U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim...

Velimir Ponoš objašnjava što nam to donosi budućnost kroz digitalni novčanik i apsolutnu kontrolu

Foto:Screenshot/Youtube   Novinar i kolumnist Velimir Ponoš u svom se gostovanju na podcastu Mrežnica između ostaloga osvrnuo i na to što nam donosi budućnost ako se...

Planiran atentat na Zelenskog: U Poljskoj uhićen muškarac

Poljski tužitelji objavili su da su u četvrtak uhitili muškarca pod optužbama za špijunažu u korist ruske vojne obavještajne službe. Tvrde da je bio...

Milanović: Nemojte se bojati, Ustavni sud ne može ništa; Ovo nije državni udar, ovo je priprema. Ovakav Ustavni sud će nestati

Foto:Screenshot/HRT   Predsjednik Zoran Milanović obratio se javnosti nakon objave Ustavnog suda kojom mu se brani da bude mandatar. “Želio bih umiriti građane koji su ljuti, a...

Stier progovorio o koaliciji s DP-om i žestoko kritizirao Pupovca

Foto:Hercegovina.info   Davor Ivo Stier, bivši HDZ-ov ministar vanjskih poslova u Vladi RH, bivši zastupnik u Hrvatskom saboru te nekadašnji zastupnik u Europskom parlamentu za Jutarnji...