FOTO – VIDEO Na Mirogoju obilježena 22. godišnjica smrti ratnog ministra obrane Gojka Šuška!…

Molitvu je predvodio generalni vikar Vojnog ordinarijata u RH don. Marko Medo...

Ministar Šušak dao je neizmjeran doprinos u borbi za slobodnu i samostalnu Hrvatsku, rekao je ministar obrane Damir Krstičević…

Na zagrebačkom Gradskom groblju Mirogoj u ponedjeljak, 4. svibnja 2020. polaganjem vijenca i paljenjem svijeće na posljednjem počivalištu ratnog ministra obrane Gojka Šuška obilježena je 22. godišnjica njegove smrti.

Obilježena 22. godišnjica smrti ratnog ministra obrane Gojka Šuška | Foto: MORH / F. Klen

Vijence su položili potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te obitelj Šušak.

 

U povodu 22. godišnjice smrti ratnog ministra obrane Gojka Šuška, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević prisjetio se ministra Šuška riječima: “Ministar Gojko Šušak je uz prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana i hrvatske branitelje jedan od najzaslužnijih za uspješno vođenje i pobjedonosni završetak Domovinskog rata. Zauvijek ćemo pamtiti njegove riječi koje je uputio predsjedniku Tuđmanu nakon završetka operacije Oluja: “Gospodine predsjedniče, zadatak je izvršen!”, koje su postale simbol za pobjedničke operacije Hrvatske vojske tijekom Domovinskog rata. Imao je jasnu viziju razvoja Hrvatske vojske i bio je velik na djelima. Svojim potezima i odlukama odredio je smjer razvoja pobjedničke Hrvatske vojske. Ponosan sam što od 2017. godine Ministarstvo obrane dostojanstveno obilježava obljetnicu njegove smrti, a jedna od ključnih dvorana u Ministarstvu obrane nosi ime u čast ministru Šušku, koji je dao neizmjeran doprinos u borbi za slobodnu i samostalnu Hrvatsku”, donosi MORH

Molitvu je predvodio generalni vikar Vojnog ordinarijata u RH don. Marko Medo.

Misa zadušnica, koju je predvodio vojni ordinarij mons. Jure Bogdan, služena je od 18 sati u crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Dubravi, a izravan prijenos mogli ste pratiti na poveznici.

Više FOTO Flickr fotogalerija

M.M.