(FOTO-VIDEO) OBILJEŽENA 30 OBLJETNICA; Za ovaj veliki srpski ratni zločin nad hrvatskim civilima, hrvatska javnost gotovo “ništa ne zna”…Iako postoje svi dokumenti, nitko iz Srbije za ovaj teški ratni zločin nije odgovarao!

U ovom srbočetničkom terorističkom napadu agresorske JNA, za koji do danas nitko nije odgovarao, poginulo je 9, a ranjeno 24 mještana...

foto-facebook-.obz.hr

Na današnji dan, 7. studenoga 1991. samo nekoliko minuta iza podneva jugočetnički zrakoplovi bez ikakva povoda obrušili su se na Bizovac. Bombardirali su i raketirali hotel, poštu, željeznički kolodvor, obiteljske kuće. Toga dana u zrakoplovnim napadima živote je izgubilo osam mještana, a 24-ero je ranjeno…

Danima prije raketiranja srpski mediji upirali su prstom u Bizovac kao mjesto gdje se liječe hrvatski branitelji, a četnički vojvoda Vojislav Šešelj huškao je i pozivao da se Bizovac sravni sa zemljom.

Tijekom Domovinskog rata, 7. studenog 1991. zrakoplovi JNA su, bez ikakva povoda, oko podneva raketirali Bizovac, točnije Bizovačke toplice, robnu kuću u središtu mjesta i više obiteljskih kuća u Kolodvorskoj ulici.

Agresorski JNA zrakoplovi i srbi ubili su 9 a teško ranili 24 hrvatska civila

U ovom srbočetničkom terorističkom napadu agresorske JNA, za koji do danas nitko nije odgovarao, poginulo je 9, a ranjeno 24 mještana.

Među poginulima bio je i jedanaestogodišnji dječak.

Bizovac, na putu iz Osijeka prema Našicama, poznato je termalno središte pod imenom „Bizovačko toplice“ i nije bilo nikakvog povoda za ovakav zločinački napad na civile. JNA je gađala i hotel Termiu u kojem su se liječili ranjeni hrvatski branitelji i ostali civili, od detonacije i siline pritiska raketa na ulazu u hotel poginuo jedan muškarac. U drugom napadu sat vremena kasnije raketiran je i kolodvor.

Za ovaj veliki srpski ratni zločin nad hrvatskim civilima, hrvatska javnost gotovo ništa ne zna…

Bizovac pamti i iskazuje počast ubijenima u obrambenom Domovinskom ratu!

-Bizovac pamti i iskazuje počast ubijenima u obrambenom Domovinskom ratu

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve stradale tijekom velikosrpske agresije danas (7. prosinca 2021. godine) je obilježeno 30 godina od najtužnijeg dana u povijesti Bizovca. Tada, 7. prosinca 1991. godine, avioni tzv. JNA su u više navrata raketirali i bombardirali Bizovac, pri čemu je poginulo devet osoba, dok je 25 ranjeno te je pričinjena velika materijalna šteta.

U ime Osječko-baranjske županije počast žrtvama odala je predsjednica Županijske skupštine Ivana Bagarić. – Danas polažemo vijence i palimo svijeće poginulima kako bi ih se prisjetili te odali počast i priznanje, a njihovim najmilijima iskazujemo iskrenu sućut. Naravno, u našim molitvama prisjetit ćemo se svih branitelja koji su svoj život dali za našu Domovinu i neka im je svima vječna hvala i slava. Na žalost, i ovom prigodom moram reći da je prošlo 30 godina, a za ovaj težak zločin nitko nije odgovarao i na tomu moramo raditi – kazala je Ivana Bagarić.

– Na današnji dan prije 30 godina pet zrakoplova tzv. JNA bez povoda se obrušilo na naše mirno mjesto.

Prvo su s nekoliko raketa i dvije velike bombe napali Hotel. Promašili su, no u predvorju Hotela stradao je hrvatski vojnik Josip Marinić. Potom su raketirali željeznički kolodvor, a pogodili kuće obitelji Sudar, Đerki i još nekoliko obližnjih u Kolodvorskoj ulici. Izazvali su veliku materijalnu štetu koju je odred Civilne zaštiti iz Bizovca brzo sanirao. Treći, najžešći napad dogodio se u 15.15 sati kada su raketirali centar Bizovca, gdje je tada bilo puno mještana, ljudi koji su dolazili i odlazili s posla, policijska patrola. Poginulo je sedam osoba, a 24 su ranjene. Žao mi je svih stradalih, poginulih i ranjenih, neki su ostali trajni invalidi.

Bizovac pamti taj dan i nakon toliko godina, no do danas za taj srpski teroristički čin i ratni zločin nitko nije odgovarao pred licem pravosuđa, iako se gotovo sve zna i postoje dokumenti – rekao je Srećko Vuković, načelnik Općine Bizovac.

foto-facebook-obz.hr

Uredio / M.M. Viribus unitis

Braniteljski portal

VEZANE VIJESTI

(FOTO-VIDEO) SRPSKI ZLOČIN BEZ KAZNE; 7. studenoga 1991. Bizovac –Srpski zločinci JNA posijali smrt u mirnom slavonskom mjestu. Među poginulima bio je i jedanaestogodišnji dječak.