FOTO-VIDEO Šef GUR-a Ministarstva obrane Ukrajine predao je izložbi “Ukrajina – Raspeće” Državnu zastavu Ukrajine koja se vijorila nad “Azovstalom”

Izložba je otvorena u Nacionalnom muzeju povijesti Ukrajine u Drugom svjetskom ratu...

gur.gov.ua

Izložba je otvorena u Nacionalnom muzeju povijesti Ukrajine u Drugom svjetskom ratu

Branitelji Mariupolja, zajedno s general-bojnikom Kirilom Budanovim, posjetili su muzej zajedno s general-bojnikom Kirill Budanov kako bi prenijeli relikviju, koja će uskoro postati naslovni eksponat muzejske zbirke dokaza o rusko-ukrajinskom ratu. Ova relikvija je državna zastava Ukrajine, koju su iz pakla čeličane spasili bojnici nad Azovstalom i, poput ranjenih vojnika.

Tijekom ceremonije predaje Zastave, šef nacionalne vojne obavještajne službe izrazio je uvjerenje da će doći vrijeme kada će ova zastava, već kao muzejski eksponat, ponovno posjetiti slobodni ukrajinski grad Mariupol.

gur.gov.ua

Na događaju su bile supruge branitelja Grada heroja – onih koji su još uvijek u zarobljeništvu. Ove hrabre žene zrače nevjerojatnom snagom duha i postojanošću. Puni su inspiracije i samopouzdanja, bore se i borit će se za svoje muške heroje.

Zastava koja se vijorila nad Azovstalom i s posljednjim braniteljem izašla iz opkoljenog Mariupolja bit će jedan od glavnih eksponata izložbe Ukrajina – raspeće u Muzeju ukrajinske povijesti u Drugom svjetskom ratu.

T.H.