FOTO-VIDEO Srbijansku agresivnost i velikosrpske pretenzije prvi puta javno je pokazala licemjerna i četnički orijentirana JNA baš u Erdutu.

Tu su smrt našli najbolji hrvatski sinovi, koji su se prvi u Hrvatskoj dragovoljno javili i goloruki otišli na najteže područje rata uz samu granicu sa Srbijom...

Srbijansku agresivnost i velikosrpske pretenzije prvi puta javno je pokazala licemjerna i četnički orijentirana JNA baš u Erdutu…

U vrijeme dok je „glumila“ pomiritelja između sukobljenih strana, u okrilju noći pred zoru, izvršila je mučki napad na hrvatske gardiste koji su spavali u centru za obuku u Erdutu. Napad je izvršen VBR-ima i minobacačima sa teritorija Srbije, kao i raketnom topovnjačom JNA sa Dunava koja se sasvim približila centru za obuku koji je na samoj obali Dunava.

Tu su smrt našli najbolji hrvatski sinovi, koji su se prvi u Hrvatskoj dragovoljno javili i goloruki otišli na najteže područje rata uz samu granicu sa Srbijom.

Centar je sravnjen sa zemljom, a ostali su samo jezivi prizori dimnjaka koji su ostali stajati na ruševinama kao spomenici ovog zločina. Na samoj granici Lijepe naše, uz Dunav koji mirno protječe, poginuli su Mile Čulina, Anto Grgić, Miroslav Gržan, Josip Knežević, Željko Pavić i Mirko Rožman. Poklonili su najveće blago koje su imali, kako bi mi danas živjeli u neovisnoj i slobodnoj nam Domovini.

Marijan Šuperina