Petak, 21. lipnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

(FOTO-VIDEO) SRPSKI ZLOČIN BEZ KAZNE; 7. studenoga 1991. Bizovac –Srpski zločinci JNA posijali smrt u mirnom slavonskom mjestu. Među poginulima bio je i jedanaestogodišnji dječak.

Bizovac u plamenu od raketiranja agresorske JNA

Na današnji dan, 7. studenoga 1991g samo nekoliko minuta iza podneva jugočetnički zrakoplovi bez ikakva povoda obrušili su se na Bizovac. Bombardirali su i raketirali hotel, poštu, željeznički kolodvor, obiteljske kuće. Toga dana u zrakoplovnim napadima živote je izgubilo osam mještana, a 24-ero je ranjeno.

Danima prije raketiranja srpski mediji upirali su prstom u Bizovac kao mjesto gdje se liječe hrvatski branitelji, a četnički vojvoda Vojislav Šešelj huškao je i pozivao da se Bizovac sravni sa zemljom.

Tijekom Domovinskog rata, 7. studenog 1991. zrakoplovi JNA su, bez ikakva povoda, oko podneva raketirali Bizovac, točnije Bizovačke toplice, robnu kuću u središtu mjesta i više obiteljskih kuća u Kolodvorskoj ulici.

U ovom srbočetničkom terorističkom napadu agresorske JNA, za koji do danas nitko nije odgovarao, poginulo je 9, a ranjeno 24 mještana.

Među poginulima bio je i jedanaestogodišnji dječak.

Bizovac, na putu iz Osijeka prema Našicama, poznato je termalno središte pod imenom „Bizovačko toplice“ i nije bilo nikakvog povoda za ovakav zločinački napad na civile. JNA je  gađala i hotel Termiu  u kojem su se liječili ranjeni hrvatski branitelji i ostali civili, od detonacije i siline pritiska raketa na ulazu u hotel poginuo jedan muškarac. U drugom napadu sat vremena kasnije raketiran je i kolodvor.

Među poginulima bio je i jedanaestogodišnji dječak.

Danima prije raketiranja srpski mediji upirali su prstom u Bizovac kao mjesto gdje se liječe hrvatski branitelji, a četnički vojvoda Vojislav Šešelj huškao je i pozivao da se Bizovac sravni sa zemljom.

Bio je to veliki zločin nad hrvatskim civilima, jedan od mnogih o kome hrvatska javnost gotovo ništa ne zna i za koji nikada nitko nije osuđen.

Raketiranje Bizovca 7. studenoga 1991. je bio ratni zločin JNA nad hrvatskim civilima. Za ovaj veliki ratni zločin nad hrvatskim civilima, hrvatska javnost gotovo ništa ne zna, poput mnogih sličnih. Za ovo zlodjelo nikada nitko nije osuđen, niti je javnosti poznato da su se međunarodna sudska tijela raspitivala za ovo.[1][2]

M.M. / Braniteljski portal

VEZANE VIJESTI

(FOTO-VIDEO) OBILJEŽENA 30 OBLJETNICA; Za ovaj veliki srpski ratni zločin nad hrvatskim civilima, hrvatska javnost gotovo “ništa ne zna”…Iako postoje svi dokumenti, nitko iz Srbije za ovaj teški ratni zločin nije odgovarao!

Najnovije

Izglasano sporno izvješće pravobraniteljice za ravnopravnost spolova; pogledajte kako je tko glasao

Foto:Wikipedia   Sabor je u petak većinom glasova prihvatio Izvješće pravobraniteljice za ravnopravnost spolova za 2022. godinu. U izvješću, osim tema nasilja nad ženama unutar obitelji, nejednakih...

TV ignorira Gospin poziv

Prije pet dana nešto se promijenilo u našim životima. Djevica Marija pozvala je cijeli svijet na brdo ukazanja u Međugorju, da se moli svaki...

Don Josip Mužić: Razaranje Crkve služi i tome da se neopredijeljeni opredijele

Foto:Ilustracija   Kad sve ljudsko zakaže u Crkvi, od udruga do institucija, od župnika do biskupa, kad nam obeščaste i oduzmu mjesta bogoslužja, te iskrive i...

21. lipnja 1992. operacija ‘Miljevci’ – pripremljena u tajnosti i provedena u jednom danu

Foto: Screenshot/HRT   Na današnji dan, 21. lipnja 1992. godine počela je operacija „Miljevci” kojom je Hrvatska vojska oslobodila 108 kilometara kvadratnih i sedam hrvatskih sela...

Penava: Još ovaj put ćemo napraviti ustupak po pitanju Pupovca i SDSS-a

Saborski Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove jednoglasno je i bez rasprave prihvatio prijedlog da Milorad Pupovac bude na čelu Odbora za ljudska...