FOTO-VIDEO: SŠNIDOR U VUKOVARU SE OKUPILI HRVI IZ DOMOVINSKOG RATA…NE ŽELE ISPOLITIZIRANOG ĐAKIĆA NA ČELU HVIDR-a…

24. Svehrvatsko športsko natjecanje invalida Domovinskog rata (SŠNIDOR)...

VUKOVAR, U organizaciji Zajednice županijskih zajednica, udruga i članova HVIDR-a Republike Hrvatske u Vukovaru prije nekoliko dana svečano je otvoreno 24. Svehrvatsko športsko natjecanje invalida Domovinskog rata (SŠNIDOR). Natjecanje se održavalo pod Visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, Vlade Republike Hrvatske i predsjednika Hrvatskog sabora, pokroviteljstvom Vukovarsko – srijemske županije te Grada Vukovara.

Ivan Penava-Foto-A.K.Braniteljski portal

„Posebice mi je drago što možemo biti domaćini ovakvom natjecanju i ljudima koji su utkali svoja tijela u stvaranje naše države i da iz grada Vukovara uz potporu Ministarstva branitelja možemo poslati lijepu sliku koja govori da vrijednosti Domovinskog rata i ljudi koji su osnova te vrijednosti nisu zaboravljeni”, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Natjecanje u ribolovu-Foto-A.K. Braniteljski portal

Mnogi su protiv da Đakić bude predsjednik HVIDR-a! Ne Može nas voditi politički poslušnik.

On je predsjednik svega što se tiče hrvatskih branitelja. Kako je to moguće, pitaju se mnogi hrvatski branitelji i HRVI koji ne doživljavaju Đakića, ali ovaj se ne da, već godinama ostajući na funkcijama koje je zauzeo i stavio ih pod kontrolu politike, kažu branitelji. Eto mu, nas nije briga, on je sebe osigurao a mi šaljemo našu djecu po svijetu da bi preživjeli, a pogledajte nas na što ličimo, ogorčena je velika većina hrvatskih branitelja.

Ispolitiziran i predsjednik je svega što se tiče hrvatskih branitelja.

Kontraverzni i ispolitizirani predsjednik HVIDR-a Republike Hrvatske,predsjednik Saborskog Odbora za ratne veterane, saborski zastupnik HDZ-e i političar koji ne preza niti se protivi i “nema svoj osobni stav” o tom s kim će biti u koaliciji ili ne, koji čak nije dao potporu gradonačelniku Penavi kada smo prosvjedovali da se napokon pokrenu procesi pronalaska naših najmilijih. On nas je prvi trebao povesti na jedan takav prosvjed. Što će nam takav predsjednik koji slijepo sluša svog političkog šefa Plenkovića,kažu, posebice vukovarski branitelji koji su izbjegavali  i fotografiranje sa Đakićem.

-JE LI VRIJEME ZA ĐAKIĆEVU SMJENU NAKON ZLOUPORABE INSTITUCIJE HVIDRE?…

Josip Đakić kazao je kako su se sudionici u Vukovaru okupili iz svih županija diljem Hrvatske iz pijeteta prema žrtvi Vukovara i svih suboraca i prijatelja koji su stvarali našu državu,ustvrdio je ovaj političar za kojega ogroman broj HRVI i svih ostalih hrvatskih branitelja ne želi niti čuti.

Na ovogodišnjem sportskom natjecanju hrvatskih ratnih vojnih invalida sudjeluje više od 1100 sudionika.

SŠNIDOR je sportsko natjecanje hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata koje je prvi puta održano 1993. godine u sklopu ustroja Ministarstva obrane Republike Hrvatske, a kasnije je HVIDR-a Republike Hrvatske preuzela organizaciju projekta uz dugogodišnju potporu Ministarstva hrvatskih branitelja i gradova domaćina, koji su prepoznali vrijednost ovog projekta.

Natjecanje se održavalo u 10 invalidskih sportskih disciplina, odnosno, 28 sportskih natjecateljskih kategorija kao što su boćanje, viseće kuglanje, elektronski pikado, kuglanje, plivanje, stolni tenis, streljaštvo (zračna puška), ribolov i utrka u invalidskim kolicima. Provodi se i natjecanje slijepih HRVI-a u disciplinama elektronski pikado i kuglanje.

Osnovna svrha organiziranja ovog tradicionalnog programa je psihološko i socijalno osnaživanje te podizanje kvalitete življenja hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata, briga o promicanju njihovih sportskih i rekreativnih aktivnosti, radi unaprjeđenja opće zdravstvene sposobnosti HRVI-a te provođenje psihičke i zdravstvene rehabilitacije u cilju lakšeg uključivanja u društveni život nakon stradavanja u Domovinskom ratu, ali na žalost održava se samo jednom godišnje, tako da od godine do godine ponovnog natjecanja sahranimo veliki broj naših suboraca jer u hrvatskoj ne postoji i ne funkcionira pravilna zdravstvena skrb za sve hrvatske branitelje koji u prosjeku umiru u 50-setim godinama, a izgledaju kao teški starci.

-PRIOPĆENJE PHR-a Zastrašujući porast pobola i smrtnosti hrvatskih branitelja…Ministarstvo mora žurno reagirati-nema se vremena za čekanje!…

Nažalost je tako, upravo zbog ovakvih Đakića i sustava koji desetcima godina samo stvara famu o skrbi a skrb je na teškoj rezervi. Zna to dobro i Đakić i ministar Medved , ali oni uz nešto poziva na preglede koje pošalju hrvatskim braniteljima i tu sve staje,sebe zaštite formalno-pravno i pojeo vuk magare…A priča o pregledima je i te kako posebna, pa će mo o njoj nekom drugom prilikom, iako je Braniteljski portal često objavama upozoravao na grozan pomor i pobol hrvatskih branitelja ali država nije niti trepnula.

SŠNIDOR je završio i svi HRVI su na putu svojim kućama. Neka im je sa srećom.

T.Horvat.


-PRIOPĆENJE PHR-a Zastrašujući porast pobola i smrtnosti hrvatskih branitelja…Ministarstvo mora žurno reagirati-nema se vremena za čekanje!…

-POMOZITE NAM JER UMIREMO MLADI: HRVATSKI BRANITELJI UPUTILI OTVORENO PISMO EU ZASTUPNICI DUBRAVKI ŠUICI

-JE LI VRIJEME ZA ĐAKIĆEVU SMJENU NAKON ZLOUPORABE INSTITUCIJE HVIDRE?…

 

Comments are closed.