(FOTO-VIDEO) SVI STE POZVANI!…VELIKA FIŠIJADA NA BUŠKOM JEZERU UZ ODLIČAN FIŠ, DOBRU ZABAVU I PRIRODNE LJEPOTE

Ovo je dvanaesta Fišijada po redu, a inače ima i međunarodni karakter, sve u svrhu ljepote i turističke ponude ovog prekrasnog bisera prirode....

Buško jezero, nadaleko poznato, ovih će dana ugostiti ponajbolje majstore kuhanja fiša, a sve to organizira Eco selo-Grabovica -Buško jezero.

Ovo je dvanaesta Fišijada po redu, a inače ima i međunarodni karakter, sve u svrhu ljepote i turističke ponude ovog prekrasnog bisera prirode.

Organizator poziva sve majstore pripremanja i kuhanja fiša iz svih država kojima je poznata ova delicija.

Naime, kuhanje fiša je jako rasprostranjeno po istočnom dijelu Hrvatske ili još bolje rečeno naše Slavonije u kojoj su česta ovakva natjecanja, ali su se ista još prije desetak godina rasprostranila po cijeloj Hrvatskoj a sad i po BiH , upravo zato jer je fiš jako prepoznatljiv specijalitet u kojemu uživaju svi ljubitelji malo pikantnije hrane, dobre za nepce i jelo uz koje ide i dobra kapljica..

Ove godine “Eco selo -Grabovci-Buško jezero” poziva sve one koji koji se žele pridružiti natjecanju koje počinje 30. srpnja 2022 . da dođu i pokažu svoje majstorstvo u spremanju fiša, bili oni iz Hrvatske, Mađarske  ili iz drugih država. Uz dobar fiš biti će i zabave za koju se pobrigao organizator, tako da će to biti jedno prekrasno druženje ali i sklapanje novih poznanstava i načina spremanja Fiša.

Službeni plakat Fišijade – prijavite se i dođite u što većem broju da ova kulinarska manifestacija pokaže da i ljepote Buškog jezera i okolnih mjesta nude nešto posebno što se u drugim državama EU i svijeta ne može tek tako vidjeti kao turistička ponuda koja svojim okolišem i prirodnim ljepotama oduzima dah svima koji su barem jednom bili na ovom prekrasnom, sada već turističkom odredištu…

Svi ste dobro došli!

Buško jezero ,poznato po svom ribljem fondu, privlačilo je ribare iz cijele regije, ovaj put posjetitelji Buškog jezera imali su prigodu okušati se u kulinarskim sposobnostima majstora fiša, te u procjeni kako riba iz Buškog jezera pliva u ribljem papirkašu.Sve to možete pogledati u prilogu Hrvatske kronike BiH emitirane 28. srpnja 2012.

M.M.