FOTO-VIDEO Totalni šok za vlasnika.Vrijedni lopovi su u jednoj noći skinuli i ukrali 124 kotača iz ovog auto salona…

Kotače su skinuli i ukrali sa 31 vozila, među kojima je najviše Malibu limuzina, Blazer SUV-ova te nekoliko pick-upova...

vozim.hr

Lopovi su uspjeli skinuti i ukrasti čak 124 kotača od jednog prodavača Chevroleta u gradu Slidell u američkoj saveznoj državi Louisiani. Za cijeli podvig im je bila dovoljna samo jedna noć a nemili događaj se zbio prošlog vikenda. Veliki broj ukradenih kotača, koji si svi skinuti sa novih automobila pripremljenih za prodaju, ukazuje da bi se moglo raditi o velikoj uhodanoj ekipi kradljivaca…

Međutim, snimke s nadzornih kamera pokazuju da bi takva pretpostavka bila prilično pogrešna. Na snimkama je vidljivo da su posao obavila samo dvojica, očito iskusnih i spretnih kradljivaca. Za transport ukradenih kotača poslužili su se dostavnim kamionetom kojeg se na snimkama vidi kak ulazi u dvorište prodavača Chevroleta.

Samo nekih 40 minuta kasnije, kamionet odlazi, pretpostavljamo dupkom pun. Teško je reći da li im je za cijeli posao trebalo samo 40 minuta, što zvuči doista nevjerojatno, ali definitivno se radi o izuzetno dobro pripremljenim i organiziranim lopovima.


Kotače su skinuli i ukrali sa 31 vozila, među kojima je najviše Malibu limuzina, Blazer SUV-ova te nekoliko pick-upova. U cijeloj to priči fascinantna je činjenica da su lopovi pokazali vrlo veliku razinu pažljivosti jer su svako vozilo s kojeg su ukrali kotače ostavili na drvenim „klocnama“ kako ne bi nastala dodatna šteta.

Time su si ujedno olakšali i posao jer su, pretpostavljamo, mogli paralelno odrađivati dva posla od jednom. Dok jedan diže automobile i podmeće klocne, drugi skida kotače. Naravno, prije procedure skidanja kotača, pobrinuli su se i oko svih alarmnih sustava na vozilima te, onesposobili su brave i većinu video nadzora. Pobrinuli su se i oko rasvjete u dvorištu kako bi cijli posao mogli obaviti u mraku, skriveni od očiju slučajnih prolaznika.

Policija je procijenila vrijednost ukradenih kotača na 124,000 dolara, što u prijevodu znači 1,000 po kotaču. Sumnjamo da će kradljivci uspjeti dobiti punu cijenu za kotače koje uspiju prodati, ali činjenica da su ciljali samo 20 inchne i veće kotače govori da su gledali na to da im ukradena roba ima što veću vrijednost.

Vlasnik salona ponudio je nagradu u visini od 25,000 dolara za uspješno hvatanje ovih kriminalaca. Nama se čini da bi ekipa s ovim vještinama mogla lako naći posao u svijetu motorsporta gdje je ultrabrza promjena kotača izuzetno cijenjena djelatnost, piše vozim.hr


Izvor-više foto-OVDJE

Comments are closed.