FOTO-VIDEO Veliki prosvjed na Trgu sv.Marka protiv uvođenja Covid potvrda…Jesam li neodgovoran ako sam zdrav? Zaplješćimo našoj Hrvatskoj policiji…

Zaplješćimo našoj hrvatskoj policiji, ovo je naša Hrvatska policija, stanite uz hrvatski narod...

Nakon što su u hrvatskim gradovima uzastopno prosvjedovali protiv uvođenja famoznih Covid potvrda, prosvjednici su se danas u velikom broju okupili na Trgu sv. Marka i odaslali svoje poruke Vladi, Stožeru i svima onima koji su utjecali na donošenje odluke da se bez Covid potvrda neće skoro nigdje moći ulaziti, od institucija pa nadalje…

Ne želim da mi govore da sam neodgovoran , ako sam zdrav. Zašto se huška ljude na ljude onih koji su cijepljeni i necijepljeni.

VIDEO-http://https://web.facebook.com/vilim.karlovic/videos/909649276617586

Četrdeset milijuna kuna će se utrošiti na nekakva testiranja a u bolnicama nemamo osnovnih tehničkih pomagala. Imamo pravo izbora. Pravo za to hoće li netko biti cijepljen ili ne treba biti osobni izbor.

Svi, bez obzira na naciju, vjeru i boju kože imamo pravo na slobodu izbora, kaže jedan od govornika…

Zaplješćimo našoj hrvatskoj policiji, ovo je naša Hrvatska policija, stanite uz hrvatski narod.

Počelo je skandiranje hrvatskoj policiji;

Stanite uz nas, stanite uz nas. VIDEO POGLEDAJTE OVDJE

Podsjetimo, od utorka su,  u svim javnim i državnim službama obvezne Covid-potvrde, kako za zaposlenike tako i za sve ljude koji njihove usluge koriste.

-Podsjećam sve učitelje, nastavnike i profesore u cijeloj Hrvatskoj ja sam Josip Tomičić, nastavnik sam u strukovnoj školi, po struci inženjer i vjeroučitelj, i htio bih reći što svi vi nosite u svojim mislima, ali vidio sam u školama, rijetki se usude govorit o tome. Postavljam neka pitanja: kada je to u našim školama održana sjednica na temu cijepljenja? Kod mene u školi nikada! Kad se to razgovaralo i gdje su prihvaćeni argumenti nastavnika koji se ne žele cijepiti. Kod mene u školi nikada.

-Stalno vijeće Hrvatske biskupske konferencije: Je li cjepivo protiv Covida-19 moralno prihvatljivo?!…

Podsjetimo; Jučer se oglasila i (HBK)Hrvatska biskupska konferencija svojim priopćenjem u kojemu su naveli;

1. Kad je Kongregacije za nauk vjere, 21. prosinca 2020., objavila bilješku o korištenju nekih cjepiva protiv Covid-19, naznačila je da je „moralno prihvatljivo primiti cjepiva protiv Covid-19” (br. 2). Uz to je potaknula „na proizvodnju, odobravanje, distribuciju i ponudu etički prihvatljivih cjepiva koja ne stvaraju konflikt u savjesti, kod zdravstvenih djelatnika i kod onih koji će se cijepiti.” (br. 4). Cijepljenje, dakle, ostaje sredstvom prevencije i suzbijanja transmisije zaraznog agensa, ali po naputku Kongregacije, ono „mora biti dobrovoljno” (br. 5).

2. Posljednjih dana stvorilo se ozračje određenih pritisaka na osobe koje su očitovale problem vlastite savjesti. Tematiziranjem gubitka radnih mjesta i socijalnog statusa radi toga što se neki nisu cijepili dodatno je opteretilo i poljuljalo povjerenje i društvenu klimu. Imajući u vidu kako je temelj društvenog uređenja poštivanje čovjeka i njegova dostojanstva, smatramo potrebnim uzeti u obzir argumente i razloge pojedinaca koji iz opravdanih razloga isključuju mogućnost cijepljenja. U tom kontekstu sve mjere i odluke za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom trebaju biti bez prisile i uvjetovanja, kako ističe naputak Kongregacije, posebice u pogledu prava na rad, usluge i sudjelovanje u društvenom životu. Isto tako preporučuje se korištenje neinvazivnih metoda i drugih oblika testiranja.

3. Imajući pred sobom čovjeka i njegovo dostojanstvo, potičemo vjernike i građane, djelatnike društvenih zbivanja, nositelje odgovornih službi u društvu, kao i djelatnike obavijesnih sredstava neka dadnu svoj osobni doprinos u stvaranju zdrave međuljudske klime. Neka u sprječavanju zaraze od koronavirusa paze na dostojanstvo čovjeka i njegova ljudska prava kako se ne bi stvorila diskriminacija u društvu. Posebice treba posvetiti pozornost starijima i siromasima i omogućiti im zdravstvenu i svaku drugu brigu da se osjećaju zaštićenima i „kod kuće“.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE

Dobio sam pismo u kojem mi je javljeno da su hrvatska policija i vojska uz nas

VIDEO-http://https://web.facebook.com/prviprogramradija/videos/482632372994048/?notif_id=1636813517331782&notif_t=live_video_explicit&ref=notif

D.K.

VEZANE VIJESTI

Stalno vijeće Hrvatske biskupske konferencije: Je li cjepivo protiv Covida-19 moralno prihvatljivo?!