FOTO-VIDEO “Zašto predsjednik RH Zoran Milanović u Škabrnji nije imao odgovor na pitanje o HOS-ovoj ploči u Jasenovcu”?…Poslušajte ovaj video…

Ove je 2022 godine 18.studenog u Škabrnji bio predsjednik RH Zoran Milanović kojeg se u jednom trenutku upitalo, zašto je davao onakvu izjavu o HOS-ovoj ploči koja je maknuta sa područja Jasenovac za koju je rekao da je "treba baciti tamo negdje", isti je ostao nijem i na to pitanje jednostavno nije imao što reći, niti je dao odgovor...Ostao je smrznutog lica...

foto-screenshot

Škabrnja, malo hrvatsko i pitomo mjesto u zadarskom zaleđu, simbol je velikog i stravičnog stradanja nevinih Hrvata u Dalmaciji tijekom velikosrpske agresije u Domovinskom ratu.

Sjećanje na Škabrnju uglavnom vežemo uz grozote i neljudski i stravičan zločin postrojbi ex JNA i pobunjenih Srba koji su 18. i 19. studenoga 1991. usmrtili 55 Škabrnjana, većinom nedužnih civila. No Škabrnja je zapravo sinonim za pogibelj i stradanje u cijelome Domovinskom ratu.

Osim 86 na najstravičnije načine pobijenih Škabrnjana, tijekom Domovinskog rata na ovom dijelu bojišnice svoj je život položio i veći broj hrvatskih branitelja iz ostalih dijelova Hrvatske, a šest mještana stradalo je poslije rata u minskim poljima oko Škabrnje.

O broju poginulih pobunjenih Srba, kao i onih koji su iz drugih krajeva bivše ex Jugoslavije došli napadati Hrvatsku i nastradali u agresiji na ovo Hrvatsko mjesto, možemo samo nagađati.

foto-screenshot-Pripadnici IX Bojne HOS-a

No jedan dio ratne kronologije teškog boja za Škabrnju nedostaje u kolektivnoj memoriji pa čak i kod uže braniteljske populacije, a naročito kod onih koji Hrvatsku nisu ni željeli, a takvih je nažalost i previše u slobodnoj, demokratskoj i europskoj Hrvatskoj koji i nadalje ustrajavaju na tom da se na njihovim dernecima vijori ex jugoslavenska zastava sa kojom je Hrvatska davno prekinula sve državnopravne odnose i u izborenoj u krvavom Domovinskom ratu ima svoju zastavu, a sve ostale, posebno ta ex jugoslavenska je zabranjena, ukoliko smo stvarno pravna država, kako to svi političari vole naglašavati. No, i dalje se odobravaju komunistički derneci u Hrvatskoj, koji se odvijaju pod lažnom krinkom tzv antifašizma…

foto-screenshot

HOS-e je 43 dana branio Škabrnju upravo od tih jugokomunističkih agresora koji su pod istom zastavom napadali Škabrnju i Hrvatsku sa zvijezdom petokrakom na kapama i uradili stravičan pokolj u tom malom i mirnom ravnokotarskom mjestu u kojemu su živjeli Hrvati!

-Tijekom 1993. okruženu Škabrnju branila je skupina pripadnika IX. bojne HOS-a iz sastava 114. Brigade HV-a. Branili su je lavovski 43 dana.

Poslušajte arhivski snimak od samo prije nekoliko godina kad je na otvorenju Ulice IX bojne HOS-a u Škabrnji bio i zapovjednik Ante Gotovina, a govor je održao zapovjednik IX. bojne HOS-a Marko Skejo.

Naime, ove je 2022 godine 18.studenog u Škabrnji bio predsjednik RH Zoran Milanović kojeg se u jednom trenutku upitalo, zašto je davao onakvu izjavu o HOS-ovoj ploči koja je maknuta sa područja Jasenovac za koju je rekao da je “treba baciti tamo negdje”, isti je ostao nijem i na to pitanje jednostavno nije imao što reći, niti je dao odgovorOstao je smrznutog lica, zasigurno nije očekivao tako direktno pitanje…

foto-screenshot-general Ante Gotovina sa HOS-ovcima u Škabrnji kao njihov ratni zapovjednik u obrani Hrvatske od srbočetničkog agresora.

S toga bi bilo dobro da se malo pogleda ovaj autentičan video gdje je sa svojim Hrvatskim obrambenim snagama i njihov zapovjednik tog ratišta general Ante Gotovina koji kao i svi drugi plješću govoru Skeje kojega je upravo Gotovina zvao da sa svojim HOS-ovcima (Hrvatskim obrambenim snagama!) dođe braniti napadnutu Škabrnju, to malo Ravnokotarsko selo u kojemu su živjeli samo vrijedni i nedužni Hrvati, koje su HOS- uspjeli braniti ta strašna 43 dana lavovske borbe sa nadmoćnim srpskim agresorom.

foto-Braniteljski portal-Škabrnja 18. 11. 2022

VEZANE VIJESTI

VIDEO Škabrnja: Homilija nadbiskupa Puljića na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata…Licemjerna pak Europa i Amerika nisu htjele zaustaviti okrutnu agresiju, a mogli su. Dapače, uveli su  embargo na uvoz oružja.